Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tusener engasjerer seg for avlivningstruede Fido

DRAR DET LANGT: Demonstrantene legger ingenting imellom i saken om Fido, som politiet ønsker å avlive. Denne plakaten ble stående utenfor Stortinget torsdag.
DRAR DET LANGT: Demonstrantene legger ingenting imellom i saken om Fido, som politiet ønsker å avlive. Denne plakaten ble stående utenfor Stortinget torsdag. Foto: Foto: Janina Lauritsen
Kjendisadvokat vurderer å ta saken.

VIL REDDE FIDO: 12.898 mennesker har trykket «like» på Facebook-gruppen «Redd Fido» fredag ettermiddag.

 

OSLO: An.no skrev onsdag om hunden Fido som kanskje skal avlives etter at politiet og brannvesenet tok seg inn i leiligheten til Ruben Johansen i oktober i fjor.

En av polititjenestemennene mente at hunden kunne minne om en farlig rase og Fido ble dermed tatt med til en hundekennel.

– 19. oktober i fjor tok politiet Fido etter at det var røykutvikling i leiligheten min. Brannvesenet turte ikke å ta seg inn i leiligheten, fordi de mente at Fido var aggressiv og stresset. Noe annet kan man ikke forvente av en hund i dødsangst, sier Johansen, som har hatt den amerikanske bulldoggen i fire år.

Johansen var rusavhengig, og fikk støtte til hundeholdet for å komme seg ut av rusmarerittet.

Støtteerklæringene har ikke latt vente på seg.

Nesten 13.000 likes

Facebook-gruppen «Redd Fido» har siden i onsdag ettermiddag fått nesten 13.000 «likes». Torsdag ble det arrangert fakkeltog for hunden i hovedstaden der 733 mennesker, på forhånd, hadde meldt sin interesse.

Her er reportasjen fra an.no

TV2 var på plass og intervjuet flere av demonstrantene.

Mette Falstad fra Løten har sammen med fire andre opprettet gruppen og står som en av initiativtakerne bak arrangementet.

Les også: Ulovlige hunder plasseres på hemmelige kenneler

– Politiet gir «full faen»

– Hvis de skal avlive Fido behøver de en bedre grunn enn at den ser farlig ut. De burde også ta livssituasjonen til eieren og den positive effekten hunden har hatt på ham i betraktning. Det står det at politiet velger å gi full faen i dette, fortalte hun til an.no, onsdag ettermiddag.

Falstad fortalte videre at initiativet er tatt for at Ruben Johansen skal få igjen hunden sin.

– Vi håper at Ruben skal få igjen bikkja, eller i det minste at Fido kan få leve. De fleste som vi klarer å få tak i reiser seg med én gang, vil være med og vil spre ordet.

Til TV2 sier kjendisadvokat John Christian Elden at han nå skal se på saken.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!