Gå til sidens hovedinnhold

Tusseladden-ansatte får ikke lønn

Eierne skylder på bydel Nordre Aker.

GREFSEN: De ansatte i Tusseladden har hverken fått lønn for juni, eller feriepenger opptjent i 2007, melder Dagbladet.

Mangler kommunalt tilskudd

Eieren i Tusseladden, John Andrew Tollefsen, sier at årsaken er at bydel Nordre Aker ikke har betalt dem kommunalt tilskudd.

Ifølge Preben Winger, avdelingssjef og barnehageansvarlig i bydel Nordre Aker, er det et ufullstendig og sent levert regnskap for 2008 som er årsaken til at bydelen holder igjen tilskuddet.

- Etterhvert begynte vi å reagere på rapporteringen og budsjettene. Generelt er ting rotete i forhold til akkurat denne barnehageeieren, sier Winger til Dagbladet.no.

Tollefsen avviser at det er manglende og upresist regsnap som er årsaken til de manglende utbetalingene.

- Nei, det stemmer ikke. Det Nordre Aker har gjort er å betale ut for mye statsstøtte tidligere. I etterkant har de trukket de kommunale tilskuddene på grunn av det. Hvorfor vet jeg ikke, sier han.

Ekstremt useriøst

I midten av mai ble det kjent at barna i Tusseladden ville miste barnehageplassen sin fra 1. juli. Dette fordi Barnehageeier Nina Tollefsen AS ville legge ned Tusseladden, samt to barnehager på Grünerløkka, hvis de ikke mottok kommunalt tilskudd for 2008.
Det er ekstremt useriøst og følger ikke vanlige spilleregler, sa Preben Winger den gang til Dagsavisen.
En måned senere hadde bydelen funnet alternative plasser til barna, som fikk tilbud om å begynne i Kjelsås skole barnehage fra høsten av. Også flere av de ansatte vil følge med til den nye barnehagen.

Takknemlige

Foreldregruppen ved Tusseladden rettet i etterkant en stor takk til Oslo kommune og bydel Nordre Aker.

Foreldregruppen håper at denne saken kan bidra til at det blir innført bedre konktrollmekanismer for drift av barnehager. For oss viser denne saken at at barnehageloven ikke er nok for å kunne beskytte barn mot useriøse aktører i barnehagebransjen, skrev Eirik Andersen på vegne av foreldregruppen i en e-post til Nordre Aker Budstikke etter at løsningen var klar.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg