Gå til sidens hovedinnhold

Tut og blås i Folkets Hus

Forrige søndag morgen braket det løs i Folkets hus. Lyden av instrumenter kunne høres lang vei når så mange glade musikanter var samlet. Her var ung og gammel, gutt og jente, samlet for å nyte musikk og konkurrere om å bli Oslo-mestere.

Sentrum: Mange kjente korps hadde funnet veien hit for å være med i konkuransen om å bli Oslo mestere, blant annet Bøler Janitsjar, Godlia/Trasop Musikkorps og Østensjø Janitsjar. Oslomesterskapet er en konkurranse som har som oppgave å kåre Oslos beste korps. Korpsene konurrerer i fire divisjoner der første divisjon er den beste. De fremfører en eller flere innøvde sanger, de blir bedømt av dommere og får poeng. Det korpset med best poengsum vinner sin divisjon.

Før den spennende premieutdelingen fikk vi høre en liten konsert med kretskorpset. Kretskorpset er et korps som er blandet med de beste musikanter fra hele Oslo. Det er musikere i alle aldre. Konserten var forrykende og de fikk mye applaus. Dagens dirigent var en gjestedirigent ved navnet Michael Androbus, en utrolig god dirigent.

Så var det kommet til premieutdelingen. Det har seg sånn at alle korps får en pokal og diplom uansett hvordan det går.

Bøler Janitsjar gjorde det svært bra og havnet på en god 3.plass i 2 divisjon for amatørkorps med 87 poeng og 2. Ærespris, men det var Østensjø Janitsjar som stakk av med seieren i 2. divisjon for amatørkorps med 89 poeng og 2. Ærespris. Godlia/Trasop Musikkorps derimot var ikke like heldige, de havnet på en delt 9.plass med Årvoll skoles Musikkorps, Vestli skoles Msikkorps og Tonsenhagen skolekorps med 83 poeng og 2 Ærespris i 3. divisjon.Et vel blåst mesterskap for Bøler Janitsjar, Østensjø Janitsjar og Godlia/Trasop Musikkorps.

Reklame

Cyber Monday: Milrab har fylt på med nye salgsvarer