*Nettavisen* Nyheter.

Tut og kjør på sykehjemmet

RULLATOR-RALLY: På den årlige aktivitetsdagen konkurrerer eldre med rullatorer og rullestoler mo barn på trehjulsykler. Foto: FOTO: OPPSALHJEMMET

På Oppsalhjemmet blir man ikke overrasket hvis sykehjemslegen ber deg «gå ta banen».

Klikk på bildet for å forstørre.

SANG: Førskolebarna fra Oppsaltunet barnehage gledet de eldre med sang og musikk. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

OPPSAL: Tirsdag 22. mai arrangerte Oppsalhjemmet «Den store aktivitetsdagen» for sjette gang. Sykehjemslege Stephan Ore benyttet anledningen til å ta med seg hobbyen på jobben, nemlig miniatyrjernbanen sin.

Togtur i solen

Mens Helse- og velferdsetaten var på årlig inspeksjon inne, kjørte Ore pasienter, ansatte og andre besøkende frem og tilbake på togskinnene han hadde lagt utenfor sykehjemmet.

Dette vakte stor glede blant alle som hadde tatt turen ut i solskinnet, og alder var ingen hidring for å sette seg bakpå det lille lokomotivet.

SE FLERE BILDER HER

Trivelig samarbeid

Aktivitetsdagen er et samarbeid mellom sykehjemmets kulturavdeling, Oppsalhjemmets Venner, beboere, dagsenterbrukere og Oppsaltunet barnehage.

I tillegg til togkjøring underholder barnehagen med sang og musikk. Barna har dessuten med seg trehjulsykler, og konkurrerer mot beboere på rullatorer og rullestoler.

På menyen står pølse med lompe og is.

Årets høydepunkt

I år var plassen utenfor sykehjemmet fylt opp av rundt 140 store og små.

– Selv de dårligste beboerne tar turen ut. Aktivitetsdagen er årets høydepunkt, forteller kulturleder Wenche Christensen.

LES OGSÅ: Toppers på Oppsalhjemmet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.