*Nettavisen* Nyheter.

«Tutta» inviterte til golffest på hjemmebane


– Jeg hadde en drøm, og nå har den gått i oppfyllelse to år på rad, sier Suzann Pettersen. Det ble en festdag på Bogstad da «Tutta» inviterte verdenseliten hjem.

BOGSTAD: For andre gang ble Suzann Pro Challenge holdt på Bogstad. Under strålende sol og perfekte forhold ønsket verten velkommen til et interkoninentalt golfshow på Oslo Golfklubbs anlegg.

Fire lag med golfprofiler fra USA, Europa og Asia deltok på veldedighetsarrangementet med ønske om å gi tilbake gjennom foreningen Right to Play.

Norge stilte som eneste land med eget lag bestående av verten Suzann Pettersen, dagens selvskrevne førstedame, og Oslo Golfklubbs egne Marita Engzelius.

LES OGSÅ: Tajik besøkte GGK

– Golfens 17. maiKjente navn som Yani Tseng, Ai Miyazato og Paula Creamer hadde takket ja til Suzanns invitasjon, og bidro til at svært mange golfentusiaster fulgte jentenes slag gjennom 18 hull.

Det var Team Asia som til slutt vant kampen mellom kontinentene foran Norge i den uhøytidelige konkurransen.

Tom Gundersen i Norges Golfforbund mener arrangementet har mye å si for sporten i landet. – Suzann Pro Challenge er golfens 17. mai, og har en enorm betydning. Suzann er en udiskutabel ener, og det at hun tar seg tid til å samle disse jentene mye å si for underholdningsverdi, inspirasjon og utvikling.I år har golfshowet blitt utvidet fra i fjor. Gundersen tror arrangementet kan bli enda større i fremtiden. – Dette er noe av det aller største som skjer i norsk golf, og Suzann har potensiale til å bygge det ut til å bli enda større dersom hun vil.

LES OGSÅ: Inviterte til golfens dag på Grønmo

– Helt ufattelig

Suzann Pettersen valgte ut klubbvenninne Marita Engzelius som sin medspiller. Det er en gest Oslo-jenta setter stor pris på.

– Dette betyr så mye mer enn jeg tror jeg klarer å forstå. Det er rett og slett helt ufattelig å få lov til å spille sammen med disse jentene, jeg hadde aldri drømt om at jeg skulle få denne muligheten. Det har vært en helt fantastisk dag for meg. Som golfspiller er man ganske egoistisk, det er gjerne deg selv som står i fokus hele tiden, og derfor er jeg ekstra takknemlig for at Suzann ga meg muligheten til å gi noe tilbake gjennom Right to Play.

Hun satt spesielt stor pris på det høye publikumsoppmøtet.

– Det er utrolig morsomt at så mange har kommet hit, og jeg synes det er spesielt gøy at jeg har sett så mange barn og barnevogner. Det bidrar til å gjøre golf til en familiesport og en folkesport, og det er jo det vi ønsker mest av alt, sier hun.

LES OGSÅ: Skal vippe «Tutta» ned fra tronen

Vil gi tilbake

– Det er her jeg vokste opp, og det er her jeg lærte å spille golf. Jeg kunne ikke vært mer stolt over å vise frem anlegget og menneskene som er her.

Suzann Pettersen var full av lovord om hjemmebanen, og var stolt over å kunne presentere den til resten av verden. Også de andre LPGA-stjernene roste anlegget på Bogstad.

Pettersen synes det var spesielt gøy å se engasjementet fra publikum på golfbanen.

– Det virker som om alle er fornøyde, og det er jo det beste jeg kunne ønsket meg. Jeg er veldig glad for at jeg har kunnet gjøre dette hjemme i Norge, og det har vært fantastisk hyggelig.

LES OGSÅ Engzelius går i «Tuttas» fotspor

Verten takket også venninnene for deres deltakelse og ønske om å bidra.

– Jeg er takknemlig for at jentene har takket ja til å bli med på dette, og at vi kan bruke idretten til å støtte andre. Det virker som om de har hatt en like fin dag som meg. Vi hjelper hverandre så godt vi kan, og det setter jeg stor pris på.

– Å kunne gi tilbake til golfen i Norge, og samtidig gi tilbake til barn i verden betyr mye for meg. Det er spesielt kult når rammene er slik de har vært her i dag. Det har rett og slett vært en fantastisk festdag, sier Pettersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.