RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tutta klar for å bli verdensener

Suzann Pettersen storspilte i Taiwan i helgen. Nå nærmer hun seg en historisk førsteplass.

OSLO: Golfstjernen Suzann Pettersen tok et kraftig jafs på Park In-bees forsprang på verdensrankingen med helgens LPGA-seier.

På den ferske rankinglisten, som ble offentliggjort mandag, ligger Tutta bare 0,59 poeng bak den sørkoreanske verdenseneren. Etter seieren søndag kuttet Pettersen ledelsen med 0,3 poeng. Park stilte ikke i turneringen.

Les også: «Tutta» inviterte til golffest på hjemmebane


Føler seg klar

Oslojenta har lenge hatt målsetting om å bli verdens beste golfspiller, og nå føler hun at hun nærmer seg.

– Jeg har vært nummer to bak fire store verdensenere. De første gangene følte jeg at jeg kanskje var litt umoden. Jeg følte meg ikke så klar til å ta på meg den rollen. Nå synes jeg spillet mitt utvikler seg. Jeg er klar for å bli nummer én, både personlig og mentalt, fortalte Tutta på pressekonferansen etter seieren.

Hun sa at førsteplassen på verdensrankingen er drivkraften min og målet hennes nå.

– Jeg ønsker å dominere kvinnegolfen, og for å gjøre det må du være komfortabel med å holde store ledelser, forklarte hun.

Hole-in-one

Pettersen ledet fra start til slutt i Taiwan og vant med fem slags margin. På fredagens runde klarte hun også hole-in-one.

Det var hennes fjerde seier for sesongen og hennes 14. i karrieren. Neste turnering for 32-åringen blir Lorena Ochoas invitasjonsturnering i Mexico 14.-17. november.

Les også: Vil skrive golfhistorie med gull i OL

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere