*Nettavisen* Nyheter.

Tutta klar for å bli verdensener

Suzann Pettersen storspilte i Taiwan i helgen. Nå nærmer hun seg en historisk førsteplass.

OSLO: Golfstjernen Suzann Pettersen tok et kraftig jafs på Park In-bees forsprang på verdensrankingen med helgens LPGA-seier.

På den ferske rankinglisten, som ble offentliggjort mandag, ligger Tutta bare 0,59 poeng bak den sørkoreanske verdenseneren. Etter seieren søndag kuttet Pettersen ledelsen med 0,3 poeng. Park stilte ikke i turneringen.

Les også: «Tutta» inviterte til golffest på hjemmebane


Føler seg klar

Oslojenta har lenge hatt målsetting om å bli verdens beste golfspiller, og nå føler hun at hun nærmer seg.

– Jeg har vært nummer to bak fire store verdensenere. De første gangene følte jeg at jeg kanskje var litt umoden. Jeg følte meg ikke så klar til å ta på meg den rollen. Nå synes jeg spillet mitt utvikler seg. Jeg er klar for å bli nummer én, både personlig og mentalt, fortalte Tutta på pressekonferansen etter seieren.

Hun sa at førsteplassen på verdensrankingen er drivkraften min og målet hennes nå.

– Jeg ønsker å dominere kvinnegolfen, og for å gjøre det må du være komfortabel med å holde store ledelser, forklarte hun.

Hole-in-one

Pettersen ledet fra start til slutt i Taiwan og vant med fem slags margin. På fredagens runde klarte hun også hole-in-one.

Det var hennes fjerde seier for sesongen og hennes 14. i karrieren. Neste turnering for 32-åringen blir Lorena Ochoas invitasjonsturnering i Mexico 14.-17. november.

Les også: Vil skrive golfhistorie med gull i OL

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.