*Nettavisen* Nyheter.

Tutta til topps

Suzann Pettersen beseiret Jee Young Lee og sikret seg to millioner kroner i søndagens turnering i Virginia.

Virginia: Samtidig gjorde vestkantjenta et kraftig byks oppover verdensrankingen, da hun sikret sin første LPGA-seier i karrieren.
- Det føles veldig digg! Det er deilig å få den første seieren ut av bildet. Jeg har følt at jeg har spilt bra lenge. Og endelig får jeg bevist at jeg er bra nok til å vinne, sa Pettersen til VG Nett en snau time etter den høydramatiske avslutningen på turneringen.
Halvveis i turneringen lå Pettersen hele syv slag bak teten, og lite tydet på at hun ville blande seg inn i toppen. Men en solid 68-slagsrunde lørdag ble fulgt opp med en 69-runde søndag, som holdt til ledelse underveis. Men da Lee Jee-Young fikk en birdie mot slutten, var det duket for omspill de to i mellom.
Etter to nye hull sto det fortsatt likt. Men så bommet Lee bommet på en putt fra en meters hold for par, og ga Pettersen en gyllen mulighet til å avgjøre. Hun holdt hodet kaldt, senket putten og kunne slippe jubelen løs.
- Jeg hadde ikke regnet med det, at jeg skulle vinne der. Jeg trodde hun (Lee) skulle sette sin putt. Plutselig snur det helt. Og jeg har en halvmeters putt for seier. Det gikk veldig fort, sa Pettersen til VG Nett
Talentet fra Oslo vest ble straks gratulert av de andre spillerne og dynket i champagne.
- Hun var veldig rørt. Det var tårer og hun var rørt i stemmen da hun holdt takketalen sin. Suzann takket turneringen, alle de frivillige, banemannskapene - og hun ble møtt med full jubel fra publikum. Hun stjal publikum på slutten. Det var trampeklapp for henne. Og da hun endelig vant tok publikum helt av, forteller Pettersens manager gjennom en årrekke, Jan Ove Nystuen.
Med to millioner innspilt i helgen er Pettersen, ifølge VG Nett, oppe i hele 680 000 dollar, eller drøyt fire millioner kroner, i premiepenger denne sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.