RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tuva (12) til topps


God helg i Wyllerløypa: Tuva Norbye kunne juble etter at hun gikk til topps i lørdagens renn i super-G. Nå kan snart Heming-løperen begynne å se frem mot Landsfinalen i mars.
God helg i Wyllerløypa: Tuva Norbye kunne juble etter at hun gikk til topps i lørdagens renn i super-G. Nå kan snart Heming-løperen begynne å se frem mot Landsfinalen i mars.
Landsfinalen er det store målet for landets 12- og 13 år gamle alpinister. Der er Heming-jenta Tuva Norbye blant favorittene.

WYLLERLØYPA: I helgen kjørte 12-åringen fra Slemdal inn til én førsteplass og én andreplass i kvalifiseringsrennene i Wyllerløypa. Mens mange av de jevnaldrende kjemper hardt for å komme med i Oslos tropp til Landsfinalen i Mo i Rana, er etter alt å dømme Tuva allerede klar etter å ha sanket godt med poeng allerede.

Det er første gang jeg er gammel nok til å være med. Landsfinalen er helt klart det store høydepunktet i år, sier Tuva.

Heming i toppen

I super-G-rennet var 12-åringen i en egen klasse på jentesiden. Tuva suste ned traseen på rett i underkant av ett minutt, og var med det nesten sekundet foran klubbvenninnen Guro Hvammen.

Jeg hadde håpet å vinne, men det virket ikke som det gikk så fort underveis, smiler Tuva etter den flotte innsatsen.

Søndag var rollene byttet om i storslalåm. Da gikk Guro til topps, mens Tuva måtte nøye seg med andreplass. 71 hundredeler skilte i førstnevntes favør i jentenes 12-13-årsklasse.

Nå blir det etter hvert spennende å se hvor godt jentene kan hevde seg nasjonalt. Foreløpig er det blitt flest regionale konkurranser, men Tuva tror hun kan hevde seg også i Landsfinalen, som er et uoffisielt NM for denne aldersgruppen.

Jeg håper å være i toppen. Det er nok løperne fra Oslo og Bærum som er best, og de kjenner jeg til fra før, sier Tuva som håper å få selskap av mange klubbvenninner fra Heming.

Gode resultater

Mange lokale utøvere hevdet seg godt i kvalifiseringsrennene i Wyllerløypa i helgen.

I guttenes 12-13-årsklasse ble det dobbeltseier for vårt område begge dager. Jonas Lyng-Jørgensen fra Ready viste stor klasse og gikk til topps begge dager. Hemings Fabian Wilke Solheim fulgte på andreplass i de to samme løpene.

Ready-løperen Benedicte Osei Lyche hadde også en fin dag i alpinbakken søndag. Hun kjørte inn til seier i jenter 14-15 som kjemper om å kvalifisere seg til Hovedlandsrennet. På andreplass i det rennet kom Hemings Fanny Norbye.

I samme klasse i lørdagens super-G ble det også gode resultater sett med lokale øyne. Marie Ræde Haakonsen fra Heming ble nummer to, med klubbvenninnen Agnes Kielland på plassen bak.

I gutter 14-15 ble det seier for William Huser fra Heming i storslalåm. Han slo klubbkameraten Henrik Røa i kamp om førsteplassen.

Sistnevnte hadde en flott dag i Wyllerløypa, og kjørte også inn til andreplass i lørdagens konkurranse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere