RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tuva nærmer seg toppformen


FIN FLYT: Heming-løper Tuva Toftdahl Staver gikk et godt løp i Sørkedalen søndag. 21-åringen vant seniorklassen i Lauritz Bergendahls minneløp.
FIN FLYT: Heming-løper Tuva Toftdahl Staver gikk et godt løp i Sørkedalen søndag. 21-åringen vant seniorklassen i Lauritz Bergendahls minneløp. Foto: Alle foto: Arild Jacobsen
Tuva Toftdahl Staver (21) er på gang etter en trøblete sesongstart. I Lauritz Bergendahls minneløp var det ingen som holdt følge med Heming-løperen.

SØRKEDALEN: – Det var morsomt å gå. Gøy at jeg også var raskest, sier 21-åringen fra Lillevann.


Tuva Toftdahl Staver vant seniorklassen i Lauritz Bergendahls minneløp foran Trude Stensæter fra Harestua IL søndag formiddag.

Ni sekunder skilte de to konkurrentene etter 5 kilometer klassisk i Sørkedalen.

Viste klasse

– Dette var ikke et viktig renn for meg, men jeg hadde nok blitt litt skuffet hvis jeg ikke hadde vunnet, sier Tuva, som de to siste sesongene har tatt NM-gull i stafett med Heming.

– Hvordan oppsummerer du løpet?

– Alt ble litt stressete på grunn av løypa, den var både svingete og flat. Det var ingen kapasitetsløype, men motstanden var god, sier Toftdahl Staver.

Dagen før løpet i Sørkedalen, viste Heming-talentet også klasse. Da vant 21-åringen Vestmarkrunden (20 kilometer) med over ni minutter.

Tung høst

Tuva forteller til Ullern Avis Akersposten at oppturene i helgen var viktige.

– Før jul gikk det litt trått. Formen var ikke der, sier langrennsløperen, og utdyper:

– I høst var jeg mye syk, og ble satt tilbake.

Til helgen går talentet både 10 kilometer klassisk og sprint i Skandinavisk Cup i Åsarna, Sverige. Der håper Lillevann-jenta på nok en opptur.

– Målet er å komme i bedre form. Det er det viktigste nå. Jeg har ikke et konkret mål med konkurransene, men hvis jeg fortsetter å kjenne meg fin i kroppen, vet jeg at det kan gå fort, sier Toftdahl Staver, som kombinerer toppidrett med studier på NTNU i Trondheim.

21-åringen har siden i høst vært en del av talentlaget Team NTNU.

– Det er en veldig fin treningskultur i Trondheim, forteller hun.

– Hva er det langsiktige målet?

– Jeg har fortsatt en drøm om å bli best. Jeg fikk meg en liten knekk etter den tunge sesongstarten, men jeg holder motet oppe, sier Tuva Toftdahl Staver.

PS! Heming-løper Martine Engebretsen vant J14-klassen i Lauritz Bergendahls minneløp. Oscar Moe (IL Heming) kom på 2. plass i G14-klassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere