*Nettavisen* Nyheter.

Tuva stortrivdes på isen

I sterk konkurranse til andre utendørsaktiviteter denne solfylte lørdagen i februar valgte hele 22 ungjenter seg inn i Grünerhallen.

GRÜNERLØKKA: – Dette var veldig, veldig, veldig gøy, stråler Natasha Sertic Ulseth (9) og kan ikke få fullrost arrangementet i regi av Norges Ishockeyforbund og Grüner hockey høyt nok.

Natasha var overhodet ikke alene om å stortrives i Grünerhallen, noe som viser at ishockey og jenter er den perfekte kombinasjon.

– Viktig med jenter

– Det er veldig viktig å få jentene med i denne sporten og vi jobber med å drepe en del holdninger og inngrodde myter om at ishockey og jenter ikke passer sammen, sier Margaret Aaram fra arrangørklubben Grüner.

Disse mytene kan nok gravlegges med det samme. Ishockey er en idrett som gir stor grad av mestringsopplevelser i form av fysikk, psyke, mot og sosiale ferdigheter.

Alt dette ble vist gjennom flere ulike øvelser sist lørdag da forbundet stilte med Kari Berg Rogstad som hovedinstruktør, og Grüner stilte med hele ni av sine damespillere som instruktører da 22 jenter i alderen 6-13 år fikk utfolde seg på isen.

I tillegg til de ni på isen var også seks av damespillerne i sving med andre oppgaver rundt arrangementet.

– Jeg vil gi Grüner skryt for hvordan de har tatt imot dette tilbudet fra forbundet på, det har seg jo slik at klubbene må ville dette selv. I så måte har Grüner virkelig gjort en god jobb. Vi i forbundet bidrar med en del rammer rundt for å lettere klare å gjennomføre arrangementet, men som nevnt, resten er opp til klubbene, forklarer Rogstad og legger til;

– Jeg må også si at det er et ganske bra fremmøte her og ikke minst mange smil å spore, noe som er veldig positivt. Grüner er forøvrig den andre klubben i Oslo etter Jordal til å være med i dette prosjektet, fortsetter Rogstad innimellom de populære øvelsene.

Målet er et rent jentelag

Grüner Hockey håper med dette initiativet å fremme ishockeysporten ovenfor de fremmøtte jentene - og aller helst kunne starte opp med et rent jentelag på litt sikt.

– Vi håper selvfølgelig at vi kan starte opp allerede til neste sesong, men da bør vi ha et sted mellom 15 og 20 utøvere. De vil i hvert fall få et godt tilbud her hos oss i Grüner, avslutter Margaret Aaram til Østkantavisa.

Skal begynne å spille

Og at Jentehockeydagen førte noe positivt med seg, er Natasha (9) bevis på.

– Jeg er i hvert fall ikke i tvil om at jeg skal begynne å spille hockey for Grüner og jeg tror mange av de andre også vil begynne etter denne dagen. Jeg skal også fortelle om dette til alle jeg kjenner, for dette er 100 prosent gøy, avslutter Natasha til samtykkende nikk fra venninnen Katie Lou Tveiten (9).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.