RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV-aksjonen i Oslo: Jo flere bøssebærere desto bedre resultat


Gjennom CAREs spare- og lånegrupper får disse mulighet til å ta opp lån og lage egne småbedrifter som gir dem et levebrød. Slik kan de skaffe familien bedre mat, bedre hus og sende ungene på skolen. Foto: Heiko Junge/Scanpix
Gjennom CAREs spare- og lånegrupper får disse mulighet til å ta opp lån og lage egne småbedrifter som gir dem et levebrød. Slik kan de skaffe familien bedre mat, bedre hus og sende ungene på skolen. Foto: Heiko Junge/Scanpix

For bare 200 kroner gir årets TV-aksjon en fattig kvinne et levebrød. Gjennom NRKs aksjon vil vi kunne endre livet til det bedre for tusenvis av familier i utviklingsland. La oss derfor løfte i flokk så resultatet kan bli godt i Oslo.

Aksjonsdagen er 18. oktober. Da gjelder det å få mange bøssebærere til å banke på dørene hos folk. Byaksjonskomiteen oppfordrer: Gi en gave når bøssebærerne kommer, og meld deg gjerne som bøssebærer. La søndagsturen denne dagen være en to timers spasertur for TV-aksjonen. Jo flere armer og bein i funksjon, desto bedre resultat.

NRKs TV-aksjon er Norges største dugnad. Årets prosjekt er strålende, like enkelt som genialt. Gjennom spare- og lånekasser, får fattige kvinner i utviklingsland mulighet til å ta opp lån til egne småbedrifter. Slik kan de tjene penger og sikre familiens økonomi. Resultatet blir bedre hus, bedre mat og ungene på skolen, med andre ord et bedre liv.

Organisasjonen CARE har fått TV-aksjonen i år. De er ikke store i Norge, men de er verdens tredje største bistandsorganisasjonen. En spare- og lånegruppe består av 1530 kvinner i utviklingsland som møtes jevnlig for å spare. Pengene legges i en kasse med tre hengelåser. Nøklene er fordelt på tre kvinner, mens den fjerde tar vare på kassen. Når kvinnene har spart en stund, får de låne penger til ulike formål. Disse spare- og lånegruppene er et fantastisk redskap til å få i gang små hjul i samfunnet og lage en god utvikling der målet er å klare seg selv. CAREs medarbeiderkostnader for å lære opp en kvinne i en slik gruppe er 200 kroner.

Mange bedrifter og organisasjoner støtter aksjonen. Næringslivet er i år trukket aktivt med, for eksempel organisasjonen HSH som organiserer mange arbeidsgivere. De har bl.a. fått med seg Rema 1000 og Bodyshop. CARE har også involvert Børsen. Fotballag i Skeid her i byen spiller med CARE-drakter og stiller som bøssebærere i sin del av byen. Visit Oslo er aktiv for å få sine ansatte til å gå med bøsser. De har lovet en startkapital i bøssen på 500 kroner til hver ansatt som vil bli bøssebærer. Dette er bare noen eksempler.

Prosjektet kan ikke bli bedre. Bli derfor med. Det er enkelt å melde seg som bøssebærer, bare ring 02025. Du kan også sende sms til 2080 med tekst: TVA (mellomrom) ditt postnummer. Eksempel: TVA 0369. Eller du kan registrere deg på www.tvaksjonen.no.

Aud Kvalbein,

varaordfører, KrF

leder av Byaksjonskomiteen i Oslo

for årets TV-aksjon


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere