RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV-kjendis risikerer fengsel for promillekjøring med el-bil


FYLLEKJØRING: Programlederen er tidligere dømt for promillekjøring.
FYLLEKJØRING: Programlederen er tidligere dømt for promillekjøring. Foto: Illustrasjonsfoto: Karl Andreas Kjelstrup
En tidligere programleder må 25. august møte i Oslo tingrett tiltalt for promillekjøring.

OSLO TINGRETT: Ifølge tiltalen ble kjendisen tatt i Breivollveien klokken 18.10 den 30. januar i fjor. Han kjørte da en el-bil mens han var påvirket av alkohol. Han hadde heller ikke førerkort.

Politiadvokat Jeanette Westlund Hegna ønsker ikke å kommentere promillen den kjente programlederen hadde da han etter tips fra publikum ble stanset i Breivollveien.

– Vi mener at det foreligger tilstrekkelig bevis for at vedkommende har hatt promille på tidspunktet kjøringen fant sted, jeg ønsker ikke kommentere dette ytterligere, sier Hegna.

Les også: Politikvinne (33) kolliderte med 2,5 i promille

Tidligere dømt

Politiet fikk melding om kjøringen fra et vitne og en patrulje ble sendt til stedet. 

Mannen er tidligere dømt for promillekjøring og dette vil trolig virke straffeskjerpende når saken kommer opp i Oslo tingrett.

Jeanette Westlund Hegna ønsker ikke å kommentere om mannen tidligere er dømt for promillekjøring, men sier på generelt grunnlag at tidligere domfellelse for promillekjøring virker straffeskjerpende.

Les også: 81-åring tatt for nasking

Utsatt flere ganger

Saken har rukket å bli drøye halvannet år gammel før den nå kommer inn for domstolen. Politiet brukte i overkant av et halvt år på å ferdigstille etterforskningen.

– Saken har vært forsøkt berammet tidligere og det er ikke forhold hos politiet som er årsaken til at saken per tiden ikke er ferdigbehandlet i rettssystemet, sier Hegna.

Les også: Låsesmed kan være Oslos største id-tyv

Kan ikke kommentere

Hegna ønsker ikke å kommentere ytterligere hva som er årsaken til at mannen ikke hadde førerkort på tidspunktet kjøringen fant sted.

Advokat Aasmund O. Sandland forsvarer mannen, men har ikke anledning til å snakke med dittOslo.no på grunn av ferieavvikling. Det er derfor ikke kjent hvordan mannen stiller seg til tiltalen.
 

Andre saker fra dittOslo:

Skulle hente verktøy – minutter etter brant bilen

Ble ufrivillig trikkesniker
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere