Tv-team skal følge søppelplukkere

MED TRALLE OG KOST: Caterine, Ali, Elias, Ahmed og Asma , fem av åtte ungdommer som skal holde Bydel Søndre Nordstrand søppelfri i sommer. Foto: Aina Moberg

MED TRALLE OG KOST: Caterine, Ali, Elias, Ahmed og Asma , fem av åtte ungdommer som skal holde Bydel Søndre Nordstrand søppelfri i sommer. Foto: Aina Moberg

Ungdom skal holde bydel Søndre Nordstrand ren og pen i sommer. På BUSH-TV kan du følge søppelplukkerne i aksjon.

Klikk på bildet for å forstørre.

BUSH-TV: Adreas Flaten og Ulrik Daus. Foto: Aina Moberg

HOLMLIA: Mandag gikk startskuddet for «Vårt Nærmiljø», frivillighetsentralens årlige innsats for en søppelfri bydel. I år har de fått åtte lokale ungdommer fra bydelens sommerjobbprosjekt med på laget.

– Helt ok å plukke søppel. Det er et viktig prosjekt som lærer oss å bli gode medborgere. Jeg har allerede sagt til kameratene mine at de må bruke søppelkassene og ikke gata når de skal kaste fra seg noe, sier 17 år gamle Elias.

LES OGSÅ: Søppelfri bydel er målet

Følges av TV-team

Med Rusken-vest, tralle og kost blir han godt synlig i bydelen de nærmeste ukene. Innsatsen skal dokumenteres av en lokal TV-stasjon.

Det er Andreas Flaten og Ulrik Daus som står bak BUSH-TV.

– Det er et prosjekt i barne- og ungdomssenteret på Holmlia (BUSH). Vi skal filme hele søppelprosjeket fortløpende og legge det ut på nettet, forteller Andreas.

Intensjonen er at enda flere skal få et innblikk i hva Vårt Nærmiljø dreier seg om.

Det liker Rusken- general Jan Hauger å høre. Han håper innsatsen som nå gjøres fører til at Søndre Nordstrand blir en del av Bydelsrusken neste år. Per i dag er det kun fire av Oslos 15 bydeler som ikke er med der.

Forløperen

– Rusken er opptatt av en ren og ryddig by, og per i dag engasjerer vi rundt 200.000 personer i vårt prosjekt, sier Hauger.

Han mener det er ekstra viktig å få med ungdom.

– Det er de som skaper de holdningene vi vil ha, sier han.

Hauger er glad byens politikere legger merke til sommerjobbprosjekt.

– Bystyret vil nå bevilge ekstra penger til slike tiltak over hele byen. Søndre Nordstrand har vært forløperen til sommerjobbprosjektet. Det skal dere være veldig stolte av, sier Jan Hauger.

LES OGSÅ: Får ny informasjon om to uker

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.