RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sondre Kolbenstvedt startet Facebookgruppen som sørget for at Fanta Lemon kom tilbake.
Sondre Kolbenstvedt startet Facebookgruppen som sørget for at Fanta Lemon kom tilbake.

Tvang Lemon tilbake

Sondre Kolbens-tvedt fra Nordstrand startet en Facebook-gruppe som krevde Fanta Lemon tilbake. Nå har gruppen 28.000 medlemmer. Og brusen er tilbake.

NORDSTRAND: – Jeg startet opp for et halvt år siden. Jeg hadde bare lyst til å få favorittbrusen min tilbake, forteller Sondre.

– Jeg fikk med en kamerat og så lagde vi en gruppe. Det var jo lett å komme i gang. Å lage en gruppe tar bare to minutter. Men så ballet det på seg, og vi brukte ganske mye tid. I starten gikk det tregt, men i april rundet vi 10.000 medlemmer. Og da ble vi kontaktet av Coca Cola. De sa at dersom vi fikk 15.000 medlemmer til, så var brusen tilbake i hyllene. Da sendte vi ut beskjed til alle medlemmene i gruppa om å kjøre på med verving.

Raste inn nye

Det tok bare tre uker å nå 25.000 medlemmer. Og dermed kom brusen som lovet.

– Jeg har hatt mye med markedsfolkene i Coca Cola å gjøre. De snakker med meg om salget, og om hvor bra det går. Fanta Lemon ligger nå som nummer syv på listen over hvilke produkter som går best fra Coca Cola. Det synes de er bra, og jeg er knallfornøyd, sier Sondre.

Han får så mye Fanta Lemon han vil, og synes det er moro å se hvordan kundene nå kan påvirke en produsent gjennom Facebook.

– Jeg kommer til å bidra videre gjennom diskusjoner. Skal Lime komme på boks? De sier jeg kan ta så mange initiativ jeg vil, forteller Sondre.

Mye jubalong

Sondre Kolbenstvedt er ikke eneste Nordstrandgutt som har stått på for Fanta Lemon de siste ukene. Coca Cola har hatt en konkurranse og plukket ut tre Facebook-brukere som skulle bli sjef for Fanta Lemon for en dag.

Mats Andersen fra Nordstrand var en av vinnerne og kjørte rundt i en Fanta Lemon-bil på Nordstrand en hel dag sammen med sin assistent Finken Jagge. Etter først å ha vært med på et Fanta Lemon-party i Ålesund som ble en stor suksess og en snakkis.

Hentet av Finken

Mats Andersen ble hentet av sin høyre hånd Finn Christian Jagge på Nordseter. Sammen skapte de liv og røre ulike steder på Nordstrand. De var innom Nordseter, Holtet og Lambertseter. De praiet ungdom på vei hjem fra skolen, bilister som ventet på rødt lys og kollektivreisende og handlende fikk med seg oppstyret- og en forfriskning på fredagsettermiddagen. Mats selv var veldig fornøyd med gjennomføringen.

Søndagen etter var en annen Nordstrandgutt, nemlig Espen Haugsbø, i ilden sammen med fotballaget KFUM/Kåffa. De skapte liv og røre rundt cupfinalen på Ullevål.

Nå blir det spennende å få avklart hvem som vinner premien for beste sjef. De to karene er med i kåringen av hvem som får 10.000 kroner.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere