RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tvang til seg kort og kode


DØMT: To menn og en kvinne må i fengsel etter at de med kniv truet til seg koder, kort og bilnøkler på Ljan. ILLUSTRASJONSFOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
DØMT: To menn og en kvinne må i fengsel etter at de med kniv truet til seg koder, kort og bilnøkler på Ljan. ILLUSTRASJONSFOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
Tre personer truet en mann til å gi fra seg kort og koder i en leilighet på Ljan.

OSLO TINGRETT: De tre personene og mannen som ble ranet var sammen på en fest på Sandaker før de bestemte seg for å dra til fornærmedes leilighet i Herregårdsveien natt til 8. januar i fjor.

Fornærmede, som var edru, kjørte til leiligheten og på turen ble de to mennene enige om å rane fornærmede. Kvinnen var i utgangspunktet ikke med på planleggingen.


I leiligheten ble mannen presset inn på et toalett og truet med en kniv til halsen til han oppga pinkodene sine. En av mennene og kvinnen kjørte i fornærmedes bil for å ta ut penger, blant annet på bensinstasjonen på Mosseveien.

Les flere dommer fra Oslo tingrett her

De hadde imidlertid fått oppgitt feil pinkode og dro tilbake til Herregårdsveien hvor fornærmede ble truet inn i bilen ved bruk at den samme kniven. De dro så rundt til blant annet Bekkelaget og Tøyen for å ta ut til sammen 8.600 kroner fra fornærmedes konto.

Kvinnen (26), som er alenemor, har brutt vilkårene for en samfunnsstraff og dømmes nå til en felles dom på fem måneders fengsel. De to mennene på 31 og 29 år er dømt til åtte og ni måneders fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere