*Nettavisen* Nyheter.

Tvangsekteskap på barnefestival

Produsent Ingrid Skagestad. FOTO: Erik Tangen

Filmstudentene Ingrid Skagestad og Nina Knags film "Det Hemmelige Landet" vises på Den Internasjonale Barnefilmfestivalen i Mexico City.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bilde fra filmen "Det Hemmelige Landet"

FROGNER/ ST. HANSHAUGEN: Forrige fredag satte de to Westerdalsstudentene Ingrid Skagestad og Nina Knag på flyet til Mexico, på vei mot Den Internasjonale Barnefilmfestivalen i Mexico City.

Der skal den unge produksjonsduoen, hvis tilholdssteder er nettop Frogner og St. Hanshaugen, delta med kortfilmen "Det Hemmelige Landet".

Egentlig til eksamen

Kortfilmen ble opprinnelig produsert som eksamensarbeid ved TV- og produksjonslinjen på Westerdals School of Communication.

Vi fikk en såpass god evaluering at jeg og Nina (regissør) bestemte oss for å forsøke å få den inn på en festival, forteller produsent Ingrid Skagestad, som skal starte på sitt tredje og avsluttende år ved TV & produksjonslinjen på Westerdals til høsten.

Og innsendingen gjorde jentene åpenbart lurt i; filmen falt i smak hos Norsk Filminstitutt, som bistod dem med å videreormidle filmen til barnefilmfestivalen i Mexico.

Siden kortfilmer sjelden kjøpes opp av produksjonsselskaper, er de internasjonale filmfestivalene en av få sjanser til å få vist filmen for et større publikum, forteller Ingrid.

Om å miste noen

I kortfilmen blir vennskapet mellom venninneparet Lisa og Aisha satt på en prøve, da sistnevnte giftes bort mot sin vilje.

Det er ikke en film om tvangsekteskap, men en film om vennskap og følelsen av å miste noen, sier Ingrid.

Vi har gjort mye research for å unngå å tråkke noen på tærne. Skuespillerene våre, som har bakgrunn fra Iran, hadde god kjenskap til fenomenet, og var til god hjelp under researcharbeidet, forteller hun.

Vises fem ganger

Filmen skal vises fem ganger under festivalen, blant annet foran en barnejury.

Det blir særlig spennende å høre hva barna mener om filmen, siden vi har forsøkt å belyse temaet gjennom nettopp et barns øyne. Allikevel er det ikke en barnefilm i tradisjonell forstand, sier Ingrid, som presiserer at verken hun eller regissør Nina har forhåpninger om å reise hjem med en pris i bagasjen.

For oss er det å i det hele tatt delta en seier i seg selv, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag