RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tvangsflyttet til kott

Ruth Nilsen (82) føler seg krenket etter at hun ble flyttet til et rom hvor det ikke er plass til rullestolen hun er avhengig av.

Oppsal: Jeg er veldig glade for at mamma har sykehjemsplass og enerom, men dette er hårreisende, mener sønnen John Roger Nilsen.

Moren, Ruth Nilsen (82), er langtidspasient på Oppsalhjemmet. Hun har bodd der i nesten ett år og dette er tredje gang hun må bytte rom. Inntil i forrige uke hadde hun et stort flott enerom i andre etasje. Nå er hun flyttet til et slitt rom på 10-12 kvadratmeter i tredje etasje. Ruth og John Roger føler seg krenket fordi rommet er så lite at det bare så vidt er plass til sengen.

Ubrukelig toalett

Ruth er avhengig av rullestol og rullator. Rommet er så lite at disse hjelpemidlene er parkert på gangen. Det lille rommet har et lite bad på størrelse med et romslig klesskap. Men dette er helt ubrukelig for Ruth. Hun deler i stedet et større bad på andre siden av gangen med de andre beboerne på avdelingen.

Jeg er tvangsflyttet til dette kottet som er like stort som badet på det forrige rommet jeg hadde, fortviler Ruth.

Det er bare så vidt det er plass til en seng på dette rommet. Vi måtte kjempe for å få den på plass, forteller John Roger.

Plass til korttidspasienter

Da familien fikk beskjed om at Ruth måtte flytte til det lille rommet i tredje etasje følte de seg krenket og nedprioritert av Oppsalhjemmet.

Begrunnelsen vi fikk opplyst var at brukerne skulle få bedre behandling og roligere forhold. Vi fikk også beskjed om at flytting ble gjennomført for å gi plass til korttidspasienter på de større og flottere rommene. Men dette er verken bedre eller roligere. Det må da være bedre hvis de som skal bo her lenge har de beste rommene, sier John Roger.

Som et fuglefjell

Han er kritisk til forholdene på Oppsalhjemmet og forteller at bygningen er til dels dårlig vedlikeholdt og at der for trangt på avdelingene.

Vinduene er punkterte og gir dårlig lys, sånn er det på flere rom her på gangen. Brukerne sitter oppå hverandre nesten som på et fuglefjell. Dette er ille, mener John Roger .

Personalet er enestående og gjør så godt de kan, dette er overhodet ingen kritikk til dem, avslutter John Roger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere