*Nettavisen* Nyheter.

Tveita får også gangbro

2007 står i gang- og sykkelbroenes tegn i Grorud- dalen. Samferdselsbyråd Peter N. Myhre (Frp) forsikrer at det blir byggestart på Tveita og Furuset.

Tveita: Byrådet har satt av penger til bygging av to gang- og sykkelbroer i vårt distrikt i budsjettet for 2007. Gangbroa over E6 fra Ellingsrud til Furuset er den klart mest mediaomtalte og største av dem. Men den får beboere på Tveita og Haugerud liten glede av. De har i årevis savnet en trygg gangforbindelse fra Haugerudhagan til Tveita senter på andre siden av den sterkt trafikerte veien. Fotgjengere må nærmest risikere livet for å passere Ytre Ringvei. Byråd for miljø- og samferdsel, Peter N. Myhre, kan derfor komme med en gladmelding til de myke trafikantene. Denne gangbroa vil bli bygget i løpet av 2007, garanterer han.

Livsfarlig

Det er farlig å krysse Ytre Ringvei på Tveita. Bilene suser forbi i høy fart og du skal være observant for å unngå å bli påkjørt. I løpet av den halvtimen Lokalavisen Groruddalen er på stedet for å prate med byråden, er det mange som passerer den farlige veien.
Her er veien bred og farten høy. Det er bare å se på alle hullene i gjerdet, så forstår man at det er et solneklart behov for en gangforbindelse. Vi har nok latt anarkiet råde litt her, sier Myhre med henblikk på det hullete nettinggjerdet.
Ifjor etterlyste befolkningen en gangbro over Ytre Ringvei gjennom Lokalavisen Groruddalen. Nå kommer broen, lover samferdselsbyråden.
Dette er et veldig viktig prosjekt, ikke minst av hensyn til trafikksikkerheten. Det er mange som krysser Ytre Ringvei som skal til og fra Tveita senter. Kryssingen skjer ikke uten risiko. Det er veldig farlig. Derfor er jeg veldig glad for at gangbroa nå blir bygget, sier byråden.
Gangbroa er av enkel standard i betong, og vil trolig bli påbegynt i løpet av våren/sommeren. Kostnaden er 3,3 millioner kroner, forteller Jøran Eilertsen i plan og utbyggingsavdelingen på samferdselsetaten.
I tillegg til broen bygger vi en liten stubb med gang- og sykkelvei for å knytte sammen veien på begge sider, sier han.
Og gangbroa kommer ikke en dag for tidlig, konstaterer han.
Det har vært ønske om dette en stund, bekrefter Eilertsen.
Inger Hagen fra Haugerud fikk nyheten servert direkte av byråden på Tveita. Hun føler seg særlig utrygg ved kryssing av veien når det er rushtrafikk, og med barnebarn på slep til kjøpesenteret. Kjempebra at det kommer en gangbro, jubler hun.
Det er ingenting som kan hindre dette nå. Plan- og bygningseateten har gitt beskjed om at det bare er å sette igang, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.