*Nettavisen* Nyheter.

Tveita skole må kutte stillinger

Driftsstyret ved Tveita skole godtar ikke skolens nye budsjett. Styret mener elevene får et dårligere tilbud.

Tveita: I den nye tildelingsmodellen for midler til grunnskolen heter det at "pengene følger eleven".
Byråd Torger Ødegaard hevder at systemet fungerer, og at det ikke er forskjell på skoler øst eller vest i byen. Allikevel viser det seg at de fleste av skolene i Groruddalen får mindre penger å rutte med i 2006. Tveita skole er en av disse.

Dårligere tilbud

Det er rektor ved skolen som lager et budsjett innenfor de tildelte rammer. Det er ikke mulig verken for rektor eller driftsstyret å endre på eller gå utenfor disse rammene.
For 2006 mangler Tveita nesten en million kroner, og rektor foreslår at det kuttes med 2 hele lærerstillinger og en halv stilling som assistent.
Dette betyr at det blir færre lærere som skal undervise de samme elevene, sier Jan Wang Engedahl, rektor ved Tveita skole.
Han påpeker at en bemannings- reduksjon går ut over tilbudet til elevene, og at det blir hans jobb å organisere undervisningen slik at elevene blir minst mulig skadelidende. Innstramningene får virkning først fra neste skoleårs begynnelse i august.

Sa nei

Driftsstyret ved Tveita skole sa nei til det framlagte budsjett i sitt møte 18. januar. Et enstemmig styre ville ikke være med på en bemanningsreduksjon ved skolen.
Vi som foreldre kan ikke godta at barna får et dårligere pedagogisk tilbud, sier Beate Karlsen, leder av driftsstyret ved skolen.
Hun mener også at hvis det skal foretas nedskjæringer, så må det bli de sentrale myndigheter som må stå for det, ikke driftsstyret.
Hun stiller seg også uforstående til at pengene følger eleven.
Ut ifra hvordan utdanningsetaten har forklart at dette skal virke, må det være en skjevfordeling en eller annen plass, sier Beate Karlsen.
Det er berammet et ekstraordinært driftsstyremøte onsdag 8. februar. Sammen med områdedirektøren vil da driftsstyret forsøke å få vedtatt et budsjett for 2006.
Med sine 200 elever og 22 lærere, er Tveita skole passe stor og oversiktlig.
Her trives barna godt, og lærerne stiller opp når det skal være, sier Beate Karlsen.
Hun har selv to barn ved skolen, og roser både miljøet og lærerne.
PS!Grunnet sen deadline fikk Lokalavisen Groruddalen ikke med gårsdagens møte i denne papiravisen. Følg saken på www.lokalavisen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag