RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her på Tvetenbrua er det allerede tilrettelagt for sykkel. Snart vil traseen forlenges betraktelig.
Her på Tvetenbrua er det allerede tilrettelagt for sykkel. Snart vil traseen forlenges betraktelig. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad

Tvetenveien blir et sykkel-eldorado

Realisering av sykkelvei i Tvetenveien er nå like rundt hjørnet.

TVETEN: Tvetenveien har siden 1999 vært planlagt utbedret for sykkel. Nå har startdato for utbedringen endelig blitt fastsatt. Den nye sykkelveien vil strekke seg fra Haugerudveien på Hellerud til Ole Deviks vei på Teisen.

– Betyr mye for trafikken

Arbeidet som skal utføres er å anlegge en ny sykkelvei med fortau langs Tvetenveiens nordside, i tillegg til diverse andre ting som for eksempel utbedring av holdeplasser.

Informasjonssjef Hulda Tronstad i Syklistenes Landsforening sier at jo mer sammenhengende sykkelnett Oslo får, jo gladere blir de i foreningen.

– Særlig i dette området, hvor det bor store folkegrupper, vil det betyr mye for trafikken. Oslo har en ganske lav sykkelandel, og bedre forhold gjør at sykkelandelen øker, og sykkelvei er et positivt tiltak, sier Tronstad.

Byggestart til våren

– Dette vil bli en attraktiv og mye brukt trase i et område med store boligområder, skoler og næringsvirksomhet, sa byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H) til Lokalavisen sist vinter.

Forventet byggestart er nå satt til 21. mai 2012, og sykkelveien, med alt tilhørende, skal etter planen stå ferdigstilt 28. juni 2013.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere