RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tviler på tunnel


En engasjert forsamling fulgte med da Venstre innviterte til diskusjon rundt Frognerstranda. Foto: André Jerman
En engasjert forsamling fulgte med da Venstre innviterte til diskusjon rundt Frognerstranda. Foto: André Jerman
Prosjektledere fra Statens vegvesen er negative til å legge E18 langs Frognerstranda i tunnel.

Bygdøy: Torsdag 29 mai ble det arrangert møteRodeløkken kafé i regi av Venstre. Det levnet liten tvil om at Frognerstrand-området er noe bydelens beboere er svært opptatt av. Likevel var det lite nytt politikere, komiteer, vegvesen og foreningsledere hadde å komme med.

Tunnel

Mest interessant er det at Statens vegvesen skal se på hele strekningen fra Lysaker til Filipstad og vurdere planene helt på nytt.

Vi er nå nødt til å se helhetlig på prosjektet og samarbeide på tvers av interessene, sier Knut Lørsen, som er prosjektleder for det som kalles vestkorridoren. Han fortalte i innlegget om dagsonene, der biler i tunnel må opp i dagslys, som av sikkerhetsmessige grunner fører til at trafikken langs Frognerstranda ikke kan legges i tunnel hele veien. Lørsen forsikret likevel forsamlingen om at Oslo kommune ønsker nedgraving av E18 langs Frognerstranda og at vegvesenet tar det til etterretning.

Vi har tunnelkatastrofer i Europa friskt i minne når vi ser på risiko ved ulykker, og i dag er det nye og skjerpende krav til utforming av tunneler. Tunnelstrekk skal ikke være lenger enn fire kilometer før bilene må opp i dagslys. Dessuten trenger vi en alternativ rute hvis tunnelen av forskjellige årsaker er stengt, sier Lørsen. Prosjektlederen ga lite håp om at det en gang vil bli strandpromenade, sykkelstier og friområde langs strandsonen.

Cruisebåter og naturforvaltning

Ola Elvestuen fortalte at finansieringen av Oslopakke 3 er gått i gjennom i Stortinget og at vi nå har en unik mulighet til å få en god videreføring av byen. Han oppfordret til kontakt med Jernbaneverket for få fortgang i flytting av togskinner og oppstillingsplass. Når det gjelder cruisebåtene på Filipstad er Elvestuen mer diffus.

Planene rundt terminalbygg og båter blir det nok en stor diskusjon og uenighet om. Foreløpig kan vi ikke si så mye om utformingen av anlegget, men cruisedriverne ønsker at syv båter kan ligge inne samtidig. Det er sjelden det er tilfelle. Uansett jeg lover at vi kommer til å se nøye på saken når den kommer til behandling, sier Elvestuen. Fra Naturvernforbundet stilte Terje Kronen og minnet om et unikt dyre- og planteliv, om mulighet for barnehager, aktiviteter og selvfølgelig redusert støy og trafikk.

Hvis vi gjør dette skikkelig nå vil generasjoner fremover takke oss, sier Kronen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere