RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reidar A. Berg (til venstre) og Jens Christopher Myhre forventer at arbeidet med brygge langs vannkanten snart vil komme i gang. Foto: Vidar Bakken
Reidar A. Berg (til venstre) og Jens Christopher Myhre forventer at arbeidet med brygge langs vannkanten snart vil komme i gang. Foto: Vidar Bakken

Tvinger gjennom regulering

Kommunen har varslet ekspropriasjon for å få ferdigstilt kyststien fra Sollerudstranda.

SOLLERUD: Sameiet som disponerer tomten der kyststien skal gå hadde frist på seg til 29. mai. Da skulle samtlige fullmakter være på plass, slik at partene kunne inngå forhandlinger.

Døren på klem

- Fremdeles mangler to fullmakter. Vi har nå sendt brev om at vi starter arbeidet med ekspropriasjon, sier kommunikasjonsrådgiver i Eiendoms- og byfornyelsesetaten, Christian Ekker Larsen.

- Hvis vi får en rask tilbakemelding og alle fullmakter er i orden, holder vi døren oppe for forhandlinger. Da vil vi raskere komme i gang med arbeidet med denne delen av kyststien, sier Ekker Larsen.

En ekspropriasjon kan ta fra ett til to år og skal i siste omgang godkjennes av bystyret. Det har gått åtte år siden reguleringsplanen for denne delen av kyststien ble vedtatt og forhandlingene med grunneierne har pågått i fire år.

Vet ikke eget beste

"Kyststi-kameratene" Jens Chistopher Myhre (A) og Reidar A. Berg (Frp) er begge garvede politikere, som tross ulike partipreferanser er hjertens enige om en ting. I mange år har de vært opptatt av å få fullført stien langs Bestumkilen.

- De vet ikke sitt eget beste. Sameiet vil få en mye bedre avtale med en frivillig løsning i stedet for tvungen ekspropriasjon, sier Berg.

- Reguleringsbestemmelsene som ble vedtatt av bystyret i 2002 sier at det skal legges en åpen brygge i vannkanten forbi odden. Det kommer man ikke utenom, sier Myhre.

Tilgjengelighet

- Som aktiv i Frp er jeg normalt ikke tilhenger av å gripe inn i den private eiendomsretten, men dette er unntaket. Her er det snakk om tilgjengelighet for bevegelsehemmede og andre.

- Gjerdet på begge sider av odden, som går helt ut i sjøen burde også vært fjernet for lenge siden. Det kunne Friluftsetaten pålagt grunneier å gjøre for lenge siden, sier Myhre.

Åtte bortkastede år

- Nå håper jeg det blir en frivillig avtale. Det må være bedre enn å miste eiendomsretten for dette området. Dessuten er prisen lav når det dreier seg om ekspropriasjon til dette formålet, sier Berg.

- Nå har det gått åtte år siden reguleringen ble vedtatt. Hydro og Løvenskiold Vækerø har gjort sin del av jobben. Det er på høy tid at det settes en endelig tidsfrist for de siste meterne. Åtte år er bortkastede år, sier Myhre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere