*Nettavisen* Nyheter.

Tvunget ut i veibanen

Eirik Esbensen med to år gamle Amanda i barnevognen venter på et hull i trafikken. Foto: Vidar Bakken

Foreldre med barn til Bikuben barnehage må krysse den sterkt trafikkerte Lilleakerveien. De ber om et fotgjengerfelt.

Klikk på bildet for å forstørre.

I dag var det faktisk mulig med et hjul på brøytekanten, å ta seg opp stien som Samferdselsetaten anbefaler. Foto: Vidar Bakken

LILLEAKER: Hver dag må jeg og andre foreldre krysse Lilleakerveien for å komme til Bikuben barnehage. Det er fortau bare på motsatt side som i perioder av vinteren heller ikke er brøytet. Det er risikabelt når jeg med barnevogn og to barn som skal videre til Lilleaker skole, må krysse veien. Noen ganger blir vi tvunget ut i selve veibanen rett ovenfor rundkjøringen på grunn av at fortauet ikke er brøytet, og deretter må vi finne et smutthull i trafikken og løpe over veien. Når bussen kommer må vi bare hoppe opp i brøytekanten og dra barnevognen etter. Lenge har vi bedt om å få et gangfelt her, sier Eirik Esbensen.

Rar begrunnelse

Bydel Ullern har henvendt seg til Samferdselsetaten og ber om at gangfelt blir etablert omgående. Mustad Eiendom, som er utbygger av barnehagen, har også søkt om å få etablert gangfelt.

Samferdselsetaten har avslått dette med en rar begrunnelse. For det første mener de at et gangfelt her vil gjøre at fotgjengere vil føle seg tryggere og ikke se seg for på samme måte som når de må krysse trafikken i dag. Samtidig vil kjørende være mindre oppmerksomme på kryssende fotgjengere ved veikryss, altså ved atkomsten til barnehagen. Grunnen til at jeg synes dette er rart, er at litt lenger ned er gangfeltet etablert kloss inntil rundkjøringen. Her akselererer bilene ut av rundkjøringen. Det må da være sammenliknbart, sier Esbensen.

Ufremkommelig

Samferdselsetaten anbefaler at barnehagen søker borettslaget ved rundkjøringen om få bruke stien forbi bygget til barnehagen.

Jeg vet ikke om de vil bli så glade for å få daglig stor trafikk helt inntil husveggen. Men det Samferdselsetaten ikke forstår, er at den smale stien med trapp er ufremkommelig med barnevogn i lange perioder om vinteren, sier Esbensen.

Lysregulering

Hadde det vært fortau på begge sider av Lilleakerveien, ville problemet vært løst. Samferdselsetaten skylder i et brev på Plan- og bygningsetaten, som burde pålagt utbygger å bygge fortau til barnehagens atkomst.

Mustad Eiendom ser på muligheten for å bygge en gangveiforbindelse fra Lilleakerbanen over Schlägergården og Arbeiderboligene frem til barnehagen. Det hjelper ikke oss som kommer fra andre siden. Det må da være mulig å få et gangfelt her og da helst med lysregulering. Det er egentlig bare snakk om å flytte gangfeltet ved rundkjøringen femti meter. Jeg ser ingen fornuftig grunn til at dette ikke skal kunne gjøres. Må det en ulykke til før Samferdselsetaten reagerer, spør Esbensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.