Pegah.Niku@dittoslo.no"/>
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

JAGET UT: Elever og andre lekende barn ble kastet ut av skolens område på valgdagen. Selv om lekeplassen egentlig skal være åpen til bruk for bydelens beboere frem til klokken ni på kvelden.
JAGET UT: Elever og andre lekende barn ble kastet ut av skolens område på valgdagen. Selv om lekeplassen egentlig skal være åpen til bruk for bydelens beboere frem til klokken ni på kvelden. Foto: Arkivfoto

Tøyen-elever jaget vekk fra skolens lekeplass

Velger ble vitne til at elever ble stygt jaget vekk fra lekeplassen på Tøyen skole av skolens egne ansatte på valgdagen.

TØYEN:  Jeg re­ager­te vel­dig på må­ten det­te ble gjort. Sko­lens an­sat­te var lite pene i språk­bru­ken da de ja­get bort bar­na over sko­le­går­den som da er en of­fent­lig plass, sier Es­kil Had­land som fil­met de­ler av hen­del­sen.

Del på Facebook

– Dette er morgendagens velgere og vi må klare å behandle dem med respekt, sier Hadland.

Lekeplassen på Tøyen Skole skal være åpen for elever og andre barn i bydelen frem til klokken ni på kveldene, etter at skolen mottok økonomisk støtte fra bydelen til å bygge ballbinge og andre lekeapparater. Skolens uteområde skal derfor kunne benyttes av alle barn i bydelen.

– Det er godt mulig at barna hadde vært rampete, men jeg reagerte bare på det jeg så og det var at små barn ble jaget vekk i en skolegård foran politikere og velgere. Jeg synes ikke det var noe særlig pent syn. Uansett hva barna hadde gjort i forkant, sier Hadland.

KLIKK HER, OG SE VIDEOEN PÅ TWITVID    (EKSTERN LENKE)
DittOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Bekrefter og beklager

Geir Moen, assisterende rektor på Tøyen skole synes det er leit at det er blitt lagt ut en film av hendelsen på nett og at pressen er blitt kontaktet.

– På valgdagen var det mange som lagde forstyrrelser inne i lokalene, bekrefter Moen.

– Jeg var selv med å følge noen av barna ut av lokalene og til lekeplassen.

– Men det at de har blitt jaget vekk fra uteområdet var helt nytt for meg før jeg ble kontaktet av Hadland, sier han legger til:

– Det er uansett overhodet ikke akseptabelt å snakke uten respekt med barn og jeg beklager om dette har skjedd. Det å bruke dårlig språk eller å skjelle ut barn er ikke greit og jeg kan forsikre om at vi har gjort noe med saken og de det gjelder.

Vil ikke henge ut noen

Hadland forteller at han ikke filmet hendelsen for å henge ut noen, men for å få fokus på problemet.

– Jeg kontaktet skolens ledelse, men opplevde at de ikke hadde tid til å prate med meg. Derfor valgte jeg å spre filmen til samtlige politiske partier og presse.

– Jeg har dessuten fått tilbakemelding fra Rød ungdom at dette er et kjent problem på Tøyen skole, sier Hadland som selv bor på Tøyen.

– Problemer i skolegården etter skoletid tid er ikke noe nytt for oss, bekrefter Moen.

– Men da dreier seg først og fremst om ikke-elever som lager hærverk her og ikke er her bruke skolens lekeplass.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere