Gå til sidens hovedinnhold

Tyriliansatt svindlet stiftelsen for å finansiere rusmisbruk

En ansatt i Tyrilistiftelsen svindlet til seg varer for 182.000 kroner, kjørte villmann og kolliderte flere biler.

ØSTENSJØ/OSLO TINGRETT: Den 44 år gamle østensjømannen er tidligere domfelt flere ganger. Nylig måtte han igjen møte i retten, tiltalt for en lang rekke saker.Mannen er tidligere rusmisbruker og fikk etter behandlingen jobb hos Tyrilistiftelsen. Da rusmisbruket startet opp igjen benyttet han stillingen til å kjøpe varer for nesten 182.000 kroner for å finansiere narkotikakjøp.

Han fikk også ut en bil hos Bislett bilutleie i stiftelsens navn, fikk utlevert varer for 34.500 kroner med et stjålet bankkort og forsøkte å få utlevert varer for 50.000 kroner med et annen stjålet bankkort. Mannen kjørte også mot kjøreretningen og kolliderte med to biler på E18 ved Skøyen den 30. april 2010.

I tingretten la han alle kortene på bordet og fikk en viss tilståelsesrabatt.

Han ble dømt for grov utroskap, uaktsom kjøring, for å ha kjørt i 93 km/t i 50-sonen, to bedragerier, forsøk på bedrageri, heleri, trusler mot butikkansatt, naskeri og bæring av kniv på offentlig sted.

Mannen har hatt en positiv utvikling og retten mener derfor under noe tvil det vil være uheldig med en fengselsstraff. Han ble dømt til 180 timers samfunnsstraff. I tillegg mister han førerkortet i 18 måneder og må betale en erstatning 535.000.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre