RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tysk lydkunstner til Pauluskirken

Torsdag 2.april åpner installasjonen Angelic Streamers med den tyske lydkunstneren Kirsten Reese i Paulus kirke på Grünerløkka.

Installasjonen var nettopp i Bergen, hvor flere hundre besøkende var innom i de fire dagene installasjonen sto oppe.

Hentet mix-taper fra Norge

Kirsten Reese har bedt mennesker i Norge sende henne gamle ”mix-taper”. Musikken kunne være fra hvilken som helst sjanger, men skulle ha en betydning for avsenderen.

- Av dette lydmaterialet har Reese hentet ut små sekvenser, og laget et verk som vil bli formidlet gjennom høytalerne som er plassert i rommet, sier arrangør Eli Rekdal.

På denne måten får kunstverket et preg av noe privat for enkeltmennesker, samtidig som resultatet, slik det vil oppleves utstilt i kirkerommet, blir den kollektive summen av alles bidrag.

Prisvinner

Den Berlinbaserte komponisten og lydkunstneren jobber innenfor et spekter av audiovisuelle installasjoner, performative mediateknologiske verk og elektronisk og akustisk komposisjon.

Kirsten Reese studerte fløyte og elektroakustisk komposisjon ved Hochschule der Künste i Berlin fra 1988 til 1996, med opphold i New York fra '92 til '93.

Hun har mottatt en rekke priser og har vært spilt på flere internasjonale festivaler. Ved siden av en aktiv karriere som lydkunstner, komponist og utøver, har hun de siste årene hatt forskerstilling ved Houchscule für Musik und Theater Hamburg, og underviser i lydkunst på Universität der Künste Berlin.

Les mer her"


Klang – Rom – Stillhet setter fokus på en musikkform som befinner seg i grenselandet mellom konsert og installasjon. Prosjektet omfatter fem live-installasjoner i norske kirker. Medvirkende kunstnere er LabField, Kjell Samkopf, Christina Kubisch, Ellen Fullman og Kirsten Reese.

Torsdag 2.4 kl 19.00 – 21.00 Åpning i Pauluskirken, Oslo
Fredag - søndag 3.4 – 5.4 kl 15.00 til 19.00 Pauluskirken, Oslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere