*Nettavisen* Nyheter.

Tysk ros til Oslos OL-konsept

Oslo har Holmenkollen, her under ski-VM i 2011, en kort t-banetur fra sentrum. Byens komptakte OL-planer høster nå ros i utlandet. Foto: ARKIVFOTO

Oslos OL-direktør Eli Grimsby ble møtt med rosende ord da hun presenterte Oslos komptakte OL-konsept under alpin-VM.

Klikk på bildet for å forstørre.

  Foto: Arkivfoto: Julie Messel.

OSLO / SCHLADMING: Den norske OL-direktøren Eli Grimsby var i helgen i Schladming, for å følge alpinistenes VM og kanskje plukke opp noen tips. Samtidig ble det tid til å snakke med tysk tv om Oslos OL-planer, og tyskerne lot seg imponere.

Ifølge Oslo kommune var tyskerne spesielt imponert over hvor langt Oslo 2022 har kommet i arbeidet med det kompakte konseptet «Games in the City».

– Det er allikevel viktig å forstå at dette er en hard konkurranse hvor vi trenger at alle gode krefter støtter opp om søknaden for at vi skal klare å vinne, sier Grimsby til Oslo kommunes nettsider.

Tysk konkurranse

Oslos OL-planer har tidligere fått ros av IOC-medlem Gerhard Heiberg, som kalte «Games in the City» et glimrende konsept.

Den tyske interessen henger sammen med at München også vurderer en OL-søknad. Byen søkte om OL og Paralympics i 2018, uten å nå opp. Til høsten skal Münchens beboere vurdere om de skal prøve seg på nytt.

Dersom Oslos beboere sier ja til en norsk OL-søknad, blir det et en konkurranse Grimsby gleder seg til.

– Vi har stor respekt for konkurrentene, men vi har i liten grad brukt tid på å studere konseptene deres. I arbeidet vårt har vi hatt fokus på å jobbe frem et eget konsept som er så godt at det har mulighet til å vinne, forteller hun.

Bli mer kjent med OL-direktør Eli Grimsby her!

Vurderer alpinløsninger

Mens Oslo har ambisjoner om å avvikle alle OL-øvelsene i og rundt hovedstaden, må man lenger ut på landet med alpinøvelsene. Alternativene er Kvitfjell / Hafjell eller Norefjell. Under VM-festen i Østerrike hentet Eli Grimsby mye inspirasjon.

– Selv med 30-40 000 tilskuere på arenaen var transporten ut og inn av stadion imponerende effektiv. Lite kø og overhodet ikke trangt. Det er vel omtrent det antallet vi bør forvente oss på arenaene for de alpine øvelsene dersom vi skal arrangere OL, sier Grimsby.

Hun var imponert over hvordan både unge, eldre, vennegjenger og kjærestepar nøt alpinfesten side ved side.

– Det er nettopp denne delte opplevelsen, de felles minnene som skapes, vi har tatt utgangspunkt i når vi har arbeidet med vår visjon og konsept, forteller Grimsby.

Oslos beboere avgjør om det blir norsk OL-søknad ved folkeavstemning i forbindelse med høstens valg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.