RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carsten Lueb fra tysk tv (RTL) mener det er vikitg å distanserer seg som journalist når man håndterer en så grusom sak som den i Oslo og Utøya.
Carsten Lueb fra tysk tv (RTL) mener det er vikitg å distanserer seg som journalist når man håndterer en så grusom sak som den i Oslo og Utøya. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

Tyskerne rystet av én manns ugjerninger

Korrespondent Carsten Lueb fra tysk RTL har dekket terrorsaken i en uke allerede, og det er ingen planer om å dra hjem helt ennå. Interessen i Tyskland er fremdeles enorm.

OSLO: Ved blomsterhavet som har dannet seg utenfor Domkirken står tv-kameraene tett i tett, mens de gir oppdateringer til folk hjemme som følger situasjonen i Norge med stor interesse. Her møter vi blant annet den erfarne korrespondenten Carsten Lueb som leverer livesendinger hjem til det tyske folk .

Del på Facebook

Vant til konflikområder

Han har vært i Norge siden fredag, et land helt ulikt andre steder i verden han er vant til å jobbe i.

– Det er lettere å jobbe her i Norge så klart. Vi reiser mye til land med store konflikter og fattigdom, så det å være i Oslo, en rik by med utmerket infrastruktur gjør så klart jobben mye lettere, sier Lueb.

Enorme lidelser

– Er dette en av de verste sakene du har dekket?

– Hvordan bestemmer man det? Antall døde? At det er mange unge? Jeg har dekket mange grusomme hendelser i andre land også, hvor død er dagligdags. Saken her er så klart spesiell fordi det skjedde nettopp i Oslo, og ikke minst fordi det kun er én gjerningsmann som står bak all denne lidelsen vi nå ser, og det gjør den nok til en av de verste, sier Lueb i det han stiller seg foran kamera, tar mikrofonen i hånden og starter nok en livesending foran Domkirken.

Aldri sett lignende

Ved en av de mange hvite varebilene finner vi også Christian Magnussen fra Oslo. Han er fotograf og dekker terrorasaken for Amerikanske CNN.

– Det er en spesiell sak å jobbe med, og jeg forsøker som best jeg kan å ikke bli påvirket av det jeg opplever, forteller Magnussen som aldri har sett et lignende presseoppbud i Oslo.

– Dette kommer vi nok aldri til å se igjen i Oslo. Heldigvis, avlsutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere