RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NESTEN DREPT: Den tibetansk spanielen Tyson (9) skal ha blitt angrepet av en stor hund og nesten drept på Sagene for to uker siden. Eier Trine Jakobsen trodde hun skulle miste ham. Foto: Privat
NESTEN DREPT: Den tibetansk spanielen Tyson (9) skal ha blitt angrepet av en stor hund og nesten drept på Sagene for to uker siden. Eier Trine Jakobsen trodde hun skulle miste ham. Foto: Privat

Tyson (9) nær drept av stor hund - Trine fikk regning på 58.000

Sist oppdatert:
Har anmeldt hundeeieren for brudd på båndtvangen.

Da Trine Jakobsen og den tibetansk spanielen Tyson var ute og gikk tur på Sagene i Oslo for to uker siden, skjedde alle hundeeieres mareritt.

- Tyson stoppet ved et hjørne for å snuse litt da en løs berner sennen gikk til angrep på ham. Det skjedde med bulder og brak. Jeg skrek og Tyson skrek. Men plutselig ble han helt stille, veterinærene sier han gikk i sjokk på grunn av smertene, forteller matmoren til Nettavisen.

- Skulle ikke ha overlevd
Jakobsen kastet seg i en taxi og ikke lenge etter var Tyson omringet av veterinærer på Norges veterinærhøgskole. Der ventet to store operasjoner og elleve døgn på isolat.

- Han hadde hull i lungene, brukket ribbein, magesekken og flere andre organer hadde havnet framme i buken, og han hadde store hull i kroppen. Egentlig skulle han ikke ha overlevd, men takket være at vi kom oss så raskt til de beste kirurgene, kommer han nok til å overleve.

RETT PÅ BORDET: Etter angrepet kastet Trine Jakobsen og Tyson seg i en taxi. Få minutter senere sto hunden på bordet på veterinærhøgskolen. Foto: privat


Jakobsen har politianmeldt eieren til hunden som angrep Tyson. Vedkommende tilbød seg å betale regningene, men hun har nå innsett at det ikke stemte.

- Jeg har anmeldt ham fordi han for det første hadde hunden sin løs i et boligområde mens det er båndtvang, og fordi jeg vet at hunden ikke er helt god.

BANDASJERT: Tyson fikk store skader som følge av angrepet, og går rundt med rosa bandasje over store deler av kroppen. Foto: privat

- Viktig at han ikke har smerter
For Jakobsen har det vært viktig at Tyson ikke har smerter, og hun har hatt en god dialog med veterinærene om smertesituasjonen til den lille firbeinte.

- Veterinærene har vært så flinke til å informere meg. Jeg er helt imponert over hvilken fantastisk jobb de har gjort.

Nå har Tyson vært hjemme i et par dager, men mandag måtte han igjen legges inn for enda en operasjon.

- Kirurgen ringte meg og sa at operasjonen gikk bra, men at de gjerne ville beholde ham der over natten, forteller Jakobsen.

Regning på 58.000
Til nå har regningen for Tysons skader kostet henne 58.000 kroner totalt.
Hun har fått hjelp av organisasjonen Dyregruppa på Facebook, som har startet en innsamlingsaksjon for å hjelpe henne med å betale regningene.

- Det er kliksom ikke bare bare å ha tre dager på seg til å betale 58.000 kroner. Det er veldig snilt at folk stiller opp for meg.

Selv har hundeeieren slitt etter angrepet.

- Det er det kjæreste du har, det blir som et barn. Jeg klarte verken sove eller spise den første tiden. Det var helt forferdelig, jeg var sikker på å miste ham, forteller hun.

LAGET PLAKAT: Dyregruppa på Facebook har satt i gang kronerulling for å hjelpe Jakobsen med å betale veterinærregningene. Foto: privat

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere