Gå til sidens hovedinnhold

Tyvebande avslørt av klestabbe

80 Canada Goose-jakker ble stjålet på Fornebu i høst. Nå er tyvebanden avslørt av en årvåken politipatrulje i Oslo.

FORNEBU: - Det er takket være godt politiarbeid og samarbeid med våre kolleger i Oslo at vi nå har funnet igjen så å si alle de 80 jakkene som ble stjålet, forteller Bjørn Egil Drangevåg ved etterforskningsavdelingen på Bærum politistasjon til Budstikka.

Det var i slutten av november at jakkene av merket Canada Goose ble stjålet fra Ferner Jacobsens butikk på kjøpesenteret på Fornebu.

Jakkene har en gjennomsnittlig utsalgspris på 6.000 kroner, og til sammen var tyvegodset verdt rundt en halv million kroner.

Kjente igjen joggebukse
Gjennombruddet i etterforskningen kom torsdag kveld i forrige uke da tre menn og en kvinne ble pågrepet.

Politibetjenter i Oslo stanset en bil i en trafikkontroll og kjente igjen sjåførens joggebukse fra overvåkingsbildene etter tyveriet. Dermed ble den første av i alt fire personer pågrepet.

Les også: Sjeldent værfenomen over Østlandet

Tidligere vinningskriminelle
Samme kveld pågrep politiet eieren av bilen mannen hadde kjørt. Deretter ble ytterligere en mann i Oslo pågrepet, i tillegg til en kvinne bosatt i Drammen. Alle de fire er norske, og i 30-årene.

Alle er tidligere vinningskriminelle, skriver avisen.

I forbindelse med pågripelsene fant politiet åtte av jakkene. Avhørene ledet politiet til en vinterstengt hytte på en holme utenfor Nøtterøy i Vestfold der nesten alle de øvrige jakkene var gjemt.

Både mannen som ble stanset i trafikkontrollen og bileieren har erkjent at de sto bak tyveriet. De to andre er siktet for heleri i saken. (©NTB)

Les også: Slik skal Oslo tredoble sykkeltrafikken

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året