Gå til sidens hovedinnhold

Tyvene tatt på fersken - fikk spasere ut

Onsdag ble to menn frastjålet penger på et treningssenter på Furuset.

FURUSET: Sammen med vekter fra Securitas klarte de å holde tilbake fire mistenkte, men politiet hadde ikke tid å komme.

Det er så frustrerende. Jeg skjønner ikke hvorfor politistasjonen på Furuset ble lagt ned. Dette er det mest belasta området, og det kan da ikke koste så mye å ha dem her. Jeg tror det ville virka preventivt, sier den ene av de to mennene som ble bestjålet.

Av frykt for represalier, ønsker hverken han eller kameraten å stå fram med navn.

Ble truet

Hendelsen skjedde i 12-tida onsdag. Da de kom inn i garderoben etter treninga, så de at skapet deres var brutt opp. Fire unge menn med pakistansk opprinnelse løp ut i det samme.

Øyenvitner skal ha sett at de kastet fra seg mobiltelefoner og kredittkort. Tyvene fikk likevel med seg rundt 800 kroner i kontanter.

Vekter ble raskt tilkalt, og de fire mistenkte ble holdt tilbake i 15-20 minutter. Da politiet ga beskjed at de ikke kunne komme, måtte vekteren la dem gå. Dermed kunne tyvene spasere ut med pengene i lomma.

Vi ble truet med at de skulle huske oss, og at vi måtte kikke oss over skulderen i 12 år framover. Vi ble også kalt rasister. Det er veldig ubehagelig å få sånne trusler, sier de fornærmede.

Nå vurderer de å bevæpne seg i tilfelle de skulle bli utsatt for noe.

Vi føler oss utrygge når politiet ikke kan komme. Vi skjønner at de ikke kan være overalt, men Furuset er et viktig område. Det virker som om politikerne bare gjemmer seg bak hverandre når det gjelder å bevilge penger til politiet.

Har navn på alle

Daglig leder ved Nautilus Gym og Bad på Furuset Niklas Oskarson var ikke selv tilstede da hendelsen skjedde, men bekrefter episoden.

Det er helt skandaløst at politiet ikke kommer i slike situasjoner. Vi har fått beskjed om at Securitas kommer til å anmelde forholdet i samråd med senterleder. Selv kommer vi også til å ta noen grep. Vi har dessuten navn på alle i systemet vårt, sier han.

Instruktør Viggo Sundvold var på jobb da det hele skjedde.

Alt oppstyret forstyrra både kundene og den jobben jeg skulle gjøre. Det var vanskelig.

Sundvold forteller at politiet likevel kom til stedet 10 minutter etter at de hadde sluppet de mistenkte. Han anslår at de fire mistenkte må ha vært i alderen 16-19 år.

Det var ikke så lett å holde på dem. Men de virket ikke særlig redd for politiet. De var mest opptatt av at vi ikke skulle kontakte foreldrene deres, sier han.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene