Tyvene tømte leilighet

Mens familien Winsnes var på ferie tømte tyver leiligheten deres for nær sagt alle eiendeler og dro fra stedet i taxi.

Ljan: Natt til fredag tok tyver seg inn i leiligheten til familien Winsnes i Furumoen på Ljan. I løpet av natten endevendte tyvene leiligheten og tok med seg det aller meste. Ikke bare tok de med seg lettomsettelige ting som elektronikk. De tok også med seg klær, parfyme, leker og gamle kjærlighetsbrev.

Det var ett sjokk å komme hjem og se at leiligheten var helt rasert. En ting er rotet, en annen ting er den måten de har tatt seg til rette og griset til her, sier Morten Winsnes.

Familien hadde vært en uke på ferie og var midtfjords mellom Hvaler og Strømstad da de fikk meldingen om innbruddet. Takket være tips og observasjoner klarte politiet å pågripe to av tyvene fire timer etter at de dro fra stedet.

Tyvene tok seg inn i leiligheten gjennom et vindu på verandaen. Tyvene har trolig vært inne i leiligheten fra klokken ett på natten og dro siste gang fra leiligheten ved halv nitiden lørdag morgen. I løpet av timene de var inne i leiligheten har de gått gjennom alle familiens eiendeler og pakket disse klar til transport. Tyvene må ha kjørt i flere omganger for å få med seg alt. Tyvene skal ha forsøkt å stjele en bil i garasjeanlegget, men ikke lyktes. Dermed bestilter tyvene taxi for å få med seg det siste lasset med tyvegods.

Tyvene hadde griset til leiligheten og familien Winsnes har brukt de siste dagene av ferien på å vaske og rydde på plass etter innbruddet.

De har vært i fryseren og griset til med mat og is. De har røykt og stumpet sigaretter i hele leiligheten: Vi har vasket i fire dager og bestilt maler, forteller Morten Winsnes.

Da politiet pågrep tyvene fant de det meste av familien Winsnes sine eiendeler, men det er enda en del de ikke har fått tilbake.

Det verste er at det har vært noen inne i leiligheten vår og tatt på tingene våre, det er jo her vi skal føle oss trygge. Vi må berømme politiet på Manglerud for snarrådig innsats og vi har vært heldig som har fått tilbake det meste, sier Morten Winsnes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.