Tyver herjer i området

Dag Drevsjø ved Manglerud politistasjon forteller om mange innbrudd og innbruddsforsøk i helgen. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Dag Drevsjø ved Manglerud politistasjon forteller om mange innbrudd og innbruddsforsøk i helgen. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Påsken er høytid for innbrudd og mange boliger fikk ubudne gjester i palmehelgen.

VÅRT DISTRIKT: Natt til lørdag var det innbrudd i Lyngveien på Simensbråten. Meldingen kom til politiet 00.36 fra et vekterfirma. Det viste seg at det hadde vært innbrudd 45 minutter tidligere. Politiet har foreløpig ingen opplysninger om gjerningspersoner eller om hva som er borte fra boligen.

- Litt senere samme natt fikk vi melding fra Herregårdsveien på Ljan om at det var innbrudd på gang. Det viste seg å ikke være helt riktig. Det var noen som hadde ringt på en dør, og beboeren var redd for at det var forsøk på innbrudd, forteller Dag Drevsjø ved Manglerud politistasjon.

Fant tyvegods

I Solveien var det definitivt ingen tvil om at uvedkommende hadde vært på besøk. Fra et byggekompleks var det forsvunnet diverse verktøy og utstyr til leiligheter, med mer.

- Vi fikk meldingen like før klokken 10 lørdag. 13.30 samme dag kom det melding om at en hvit Chrysler Voyager var stjålet fra Jordbærveien på Nordstrand. Den påtraff patruljen vår i Hovindveien på Manglerud en time og 20 minutter senere. Da var den påmontert henger og to personer ble pågrepet, forteller politiførstebetjenten.

Politiet så de to hendelsene i sammenheng og søndag ransaket de derfor en adresse.

- Der fant vi igjen en del stjålet gods, som stammet fra Solveien, forteller han.

Gutter løp fra stedet

I Lofsrudhøgda var det innbrudd like før klokken 22 lørdag kveld. Melder hadde sett to gutter løpe fra stedet.

- Det var i hvert fall en flatskjerm som var blitt borte fra boligen, forteller Drevsjø og legger til at de har foretatt åstedsundersøkelse.

På Høyenhall var det en bil som fikk besøk av en ubuden gjest natt til søndag. 00.43 kom meldingen til politiet.

- Han klarte ikke å komme seg inn i bilen, men dørlåsen ble ødelagt. Melder så hvor gjerningspersonen forsvant, men vi klarte ikke å få tak i ham.

Tok tyven

Det siste innbruddsforsøket i helgen skjedde like før klokken 02 natt til mandag. I Dalheimveien på Ulvøya ble en rute i en inngangsdør knust, men tyven ble oppdaget.

- Vi fikk en god beskrivelse av gjerningspersonen og fulgte sporene etter ham til Shell/7-eleven på Nedre Bekkelaget. Der påtraff patruljen vår ham, og han hadde innbruddsverktøy på seg. Han ble derfor pågrepet og tatt med til arresten, avslutter Drevsjø.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.