RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyver utgir seg for å være blomsterbud

Med en blomsterbukett kjøpt på Sæter fikk to unge menn med seg passet og husnøklene til en kvinne i 80-årene.

NORDSTRAND: – Dette er svært stygt og vi ønsker nå å advare alle, spesielt eldre, mot dette som kan være en ny metode, sier stasjonssjef Janne Stømner ved Manglerud politistasjon.

Det var ved 10.30-tiden tirsdag at de to unge mennene kjøpte to blomsterbuketter på Sæter. De oppsøkte like etterpå en kvinnen i 80-årene og utga seg for å være blomsterbud.

Har ikke krav på legitimasjon

Før kvinnen kunne få blomstene krevde de to mennene at hun legitimerte seg. Kvinnen fant fram passet sitt og de to mennene fikk dette med seg da de forlot leiligheten. Det viste seg raskt at de også hadde fått med seg husnøklene.

– Blomsterbud har ikke krav på å få se legitimasjon, så være forsiktig med å fremvise dette til fremmede, oppfordrer Janne Stømner.

Flere kan være utsatt

Politiet ønsker nå tips fra publikum som kan ha sett mennene i området i det aktuelle tidsrommet. Mennene kjøpte to blomsterbuketter og politiet frykter at flere personer kan være utsatt for metoden.

– Hvis flere er utsatt for dette så ta kontakt med oss slik at vi kan ta imot en anmeldelse og få en bedre beskrivelse på gjerningsmennene, så får vi forhåpentlig stoppet dette, sier Janne Stømner.

Les også:

Se pin-kodetyvenes utspekulerte metode

Vannet blomster – fikk politiet på døra

Politikvinne (33) kolliderte med 2,5 i promille

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere