RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uakseptabel standard på bofellesskap

Bofellesskapet i Dalsveien 31 b forfaller. Her bor tre personer med psykisk utviklings- hemming. Lite eller ingenting er gjort med eiendommen på over 15 år.

Holmen: - Det er veldig synd. Denne boligen fungerer utmerket på alle andre områder. De som jobber her er engasjerte og flinke, men huset er i helt forferdelig forfatning, sier Ida Schærve. Hun er verge til Nils (73), en av tre beboere med psykisk utviklingshemming i Dalsveien 31 b. Det har hun vært i tyve år siden han bodde på Emma Hjort da hun jobbet der.

Inne ille- ute verst


Den kommunale boligen i Dalsveien var tidligere eid av bydelen og ble overtatt av Boligbygg i 2004 i forbindelse med Eiendomsreformen. I løpet av de 18 årene bofellesskapet har holdt til der, er det gjort svært lite fra bydelen og Boligbyggs side for å opprettholde en akseptabel standard.
- Jeg mener ikke at alt skal være perfekt, men vanlig standard. Og dette er langt under, sier Schærve.
De tre beboerne har hvert sitt rom med eget bad. Enkel standard, men rent og ryddig. Brettekanter i klesskapet vitner om gode og ryddige rutiner fra personalets side.
- Nils trives veldig godt her og de ansatte er så gode mot han, forteller Schærve.
Til tross for maling som flasser av listene, svikt i plankebol på kjøkkengulvet og vinduer man nesten ikke kan se ut gjennom, er det husets utvendige fasade det står verst til med. Og det skal ikke mer en en liten runde rundt huset for å se at Schærves bekymringer har hold i virkeligheten. De engang hvite veggene er tilgriset av skitt og grå av mose og grønske.

Ghetto i vest


Inngangspartiet er grodd igjen av ugress. Steinhellene har løsnet og hver og en utgjør et snublemoment. Potteplantene personalet har plantet er det eneste som røper at huset er bebodd. Går man rundt hjørnet på fremsiden av huset og inn i hagen, er det kun minner fra en gressplen som nå er gjengrodd av løvetann og brennesle. Noen har kjørt inn i gjerdet som omringer den store hagen og det står krokete og skjevt igjen.
- Dette er egentlig en vakker hage, men det går ikke an å bruke den slik den er nå, sukker Schærve.
Heller ikke bassenget er brukt på tiår. Planker og skrot ligger strødd rundt det tomme hullet. Lite innbyr til et bad.
- Det er ingen menneskerett å ha basseng, men man kunne i allfall tettet det igjen og benyttet området som terasse? Slik det er nå, er det jo bare stygt.
Hun har full forståelse for at naboene er misfornøyde med huset.
- Det er jo ikke akkurat pent å se på, sier hun.
Nå håper hun Boligbygg tar til fornuft og gjør noe med saken.
- Som verge har man faktisk litt å si, derfor føler jeg at jeg må si fra nå. De må ha en gjennomgang av huset og da vil de se at dette ikke er holdbart, sier Schærve.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere