*Nettavisen* Nyheter.

Uakseptabelt

Knut Even Lindsjørn (SV) reagerer sterkt på at byrådet støtter opprettelsen av en muslimskole i Oslo.

SV reagerer sterkt på at byrådet ønsker en religiøs privatskole i Oslo.

OSLO: Vi må verne om skolen som en fellesarena hvor alle møtes uavhengig av religiøs og sosial bakgrunn. Det er uakseptabelt å privatisere osloskolen og øke avstanden mellom «oss og dem», sier leder av kultur- og utdanningskomiteen, Knut Even Lindsjørn (SV) i en pressemelding.

Positivt supplement

Tidligere i dag ble det kjent at Fredsskolen vil starte en egen religiøs skole i Oslo for å hindre at muslimske barn blir utdannet til ekstremister i utlandet. Oslo har ikke hatt en egen muslimskole etter at Urtehagen på Grønland ble lagt ned i 2004.

Skolebyråd Torger Ødegaard sier til Nrk at han støtter opprettelsen av skolen.

Det er fordi vi mener at friskoler er et positivt suplement til den offentlige skolen, sier Ødegaard til statskanalen.

Knut Even Lindsjørn reagerer sterkt på byrådens støtte til skolen, og mener at en vellykket inkluderingspolitikk er avhengig av at ulike mennesker møter hverandre ikke motsatt.

Ikke inkluderingspolitikk

Vi kan ikke ha egne skoler for kristne, for muslimer, for sikher og dele oss inn i grupper på den måten. Da vil vi aldri få til det inkluderende og mangfoldige samfunnet vi ønsker, sier han.

Lindsjørn mener at alternativet til at foreldre sender barna sine på utenlandske koranskoler bør være den norske fellesskolen, og ikke egne private, muslimske skoler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.