RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uansvarlig av Ap og SV


Finansbyråd Stian Berger Røsland (t.v) (H). Her sammen med Erling Lae
Finansbyråd Stian Berger Røsland (t.v) (H). Her sammen med Erling Lae
Finansbyråd Stian Berger Røsland (H) mener Ap og SVs ønske om å bruke mer krisepakkemidler kan få alvorlige konsekvenser.

RÅDHUSET: Vi mener dette er et uansvarlig forslag. Vi har all grunn til å tro at finanskrisa vil slå hardere ut i Oslo enn andre kommuner, sier Stian Berger Røsland til Østkantavisa.

Vil ikke kutte tjenester

I forrige uke skrev Østkantavisa om Trond Jensrud (Ap) og Knut Even Lindsjørn (SV) som begge vil bruke 40 millioner fra krisepakkemidlene og 20 millioner kroner fra Parkeringsfondet på ulike tiltak i Oslo.

Vi mener det er viktigere å skrive ned skatteinngangen. Hvis virkningene blir hardere er vi i stand til å håndtere dette uten av vi må kutte i tjenestetilbudene, sier Røsland.

2000 barnehageplasser

Oslo kommune fikk i alt 477 millioner kroner ekstra i ekstraordinært vedlikeholdstilskudd som følge av finanskrisen. I denne pakka er det lagt opp til at kommunen vil få laver skatteinntekter, og det er dette hullet Røsland vil sikre seg mot at de har dekning for.

Oslo kommune er mye mer avhengig av skatteinntekter enn andre norske kommuner, sier Røsland som forklarer at de 40 millionene Ap og SV vil bruke ekstra fra krisemidlene tilsvarer 100 sykehjemsplasser, 1000 skoleplasser eller 2000 barnehageplasser.

Alle faglige råd tilsier at vi må skrive ned skatteinngangen. Vi kan håpe at det går bra, men det er ikke en risiko vi er villige til å ta. Konsekvensene av dette kan være uansvarlige, sier Røsland.

Uansvarlig av byråden

Trond Jensrud (Ap) på sin side er ikke enig i Røslands karakteristikk av Ap og SV som uansvarlige.

Jeg vil snu det på hodet og si at det er byråden som er uansvarlig overfor befolkningen i Oslo. Han vil spare penger vi har fått fra regjeringen til sysselsettingstiltak. I stedet for å skape sysselsetting sylter han ned pengene på bok, sier Jensrud.

Han viser videre til at det allerede er lagt inn en kompensasjon for redusert skatteinngang, og mener nå at byråden legger inn penger i tillegg, som kompensasjon for lavere skatteinngang ved fremtidige krisepakker.

De bruker ikke pengene til det de er ment til. Dette er uansvarlig overfor de arbeidsledige og folk som står i fare for å miste jobbene sine, sier Jensrud.Stian Berger Røsland (H)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere