Ubehagelig å invitere gjester

Bedriftsparkeringsplassene står tomme om kvelden og i helgene. Solsiden-beboerne Tone Sælid (t.v.) og Inger Marie Christoffersen ønsker ikke økt biltrafikk i Nydalen, men vil ha mulighet til å invitere gjester. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Bedriftsparkeringsplassene står tomme om kvelden og i helgene. Solsiden-beboerne Tone Sælid (t.v.) og Inger Marie Christoffersen ønsker ikke økt biltrafikk i Nydalen, men vil ha mulighet til å invitere gjester. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Dårlige parkeringsmuligheter hindrer Nydalen-beboerne i å invitere gjester. Nå vil de ha gratisparkering på kveldstid, og får full støtte fra lokalpolitikerne.

NYDALEN: Solsiden-beboerne Inger Marie og Kjell Christoffersen trives godt som innflyttere i Nydalen, men det finnes et stort skår i gleden:

Vi opplever det ubehagelig å invitere gjester fordi det koster så mye å parkere her, sier Inger Marie.

Ekteparet Christoffersen og nabo Tone Sælid viser til at de fleste sameier og borettslag har tilgang til gjesteparkering, noe som mangler for beboerne i Nydalen.

Vi har selv garasjeplass, så dette er ikke for eget daglig bruk. Men skal folk kunne leve i Nydalen, må vi kunne invitere gjester, sier de.

Blandet befolkning

Avantor ønsker en blandet bebyggelse med næring og bolig. Vi tror det er viktig at også befolkningen er blandet, og ikke bare bestående av studenter og enslige med arbeidsplass i Nydalen. For å bevare vitaliteten i området er det viktig også med familier. Da må man kunne invitere folk, sier Inger Marie, og viser til nyhetsoppslag om at familier flykter fra Nydalen.

Intensjonen om å redusere biltrafikken i Nydalen er vi selvfølgelig enig i, sier Kjell.

Likevel mener han at det ikke er ettermiddags- og helgetrafikken som er problemet i Nydalen.

Kollektivtransporten til og fra Nydalen er god. Og den fungerer godt for dem som kommer fra byen. Men besøkende utenbysfra kan ikke like lett reise kollektivt, sier Kjell.

Full politisk støtte

Solsiden Utenomhussameie, som samler alle sameiene på Solsiden, foreslår i brev til bydelen at det åpnes for gratis parkering for beboerne og deres gjester på Nydalen-bedriftenes parkeringsplasser mellom klokken 17.00 på ettermiddagen og 07.00 om morgenen.

Gjerne med en oblatordning for dem som bor her, og bøtelegging dersom noen ikke overholder bestemmelsene, sier Kjell Christoffersen.

I bydelsutvalgsmøtet sist torsdag fikk de to full støtte fra lokalpolitikerne.

Alle ønsker redusert bilbruk. Men å måtte betale for å drikke en kopp kaffe hos venner er ikke hyggelig. Å åpne for parkering vil ikke medføre kjempebruk av bil i Nydalen, sa Ivar Christiansen (Ap), leder av miljø-, plan-, og samferdselskomiteen, før et enstemmig bydelsutvalg vedtok å sende oppfordringen videre til Nydalen-utbygger Avantor.

Det har så mange fordeler å bo i Nydalen, at vi vil bli her til vi blir gamle, sier Inger Marie Christoffersen og Tone Sælid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag