RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Udemokratisk pris


Erling Fossen mener det er altfor høye priser på Bislet Bad.
Erling Fossen mener det er altfor høye priser på Bislet Bad.
Folk med dårlig økonomi har ikke mulighet til å bade på Bislet Bad lenger, sier, Erling Fossen som reagerer sterkt på at det nå koster 115 kroner å plaske i bassenget.

BISLETT: Byens eldste bad har som mange har fått med seg byttet eiere, nok en gang. Lokalavisen har sjekket ut sesongens badepriser, og på pristoppen troner Bislett Bad, nylig tatt over av Estatia Resort Hotels med 115 kroner for et "dropin-bad".

Da Olav Thon-gruppen kjøpte badet av Oslo kommune for én million kroner i 2004, tok det nærmere to år før badet sto ferdig oppusset. Prisen for badere har gått opp fra ca. 5o til 115 kroner. Til sammenligning koster det 73 kroner å svømme i andre kommunale bassenger, og 91 kroner på det privatiserte Vestkantbadet.

Hvis man skal være et folkebad er det et krav at alle skal kunne bade der, sier Bislett-beboer Fossen, som bestemt mener at man med såpass høye drop in priser skremmer folket vekk fra badet. Han legger ikke skjul på at Bislet Bad er en form for hybrid, med spadrift og treningssenter for den øvre middelklassen, og et basseng for folket og "pøblene" på den andre siden.

De nye eierne må se på den offentlige forpliktelsen de har og minimere de udemokratiske prisene, sier Fossen.

Se bilder av det nye badet her

Olav Thon er forpliktet til å drive et offentlig tilgjengelig bad i 10 år, med muligheter for forlengelse på ytterligere ti år.

Vi prøver å være jordnære, samtidig som vi er eksklusive, sier daglig leder av Bislet Bad, Kristine Hus.

Vi har faktisk venta litt på at media skulle ringe oss angående drop in prisen, sier hun.

Hus er også klar over at Bislet Bad er byens dyreste på nettopp enkeltbad. Det forklarer hun med at prisen inkluderer fri badetid, bruk av boblebad, badstu og hvilerom, og at bassenget renses jevnlig.

Les mer om badet her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere