*Nettavisen* Nyheter.

Udødelig musikk Grammy-nominert

Platen "Immortal Nystedt", av Nordstrandskomponist Knut Nystedt, er historisk etter å ha blitt Grammy-nominert i to kategorier.

Nordstrand: Knut Nystedt ble født i 1915. Komponisten er mest kjent for sin sangkormusikk og studerte i sin tid komposisjon, orgel og dirigering både i Norge og i USA.

Nystedt var organist i Torshov kirke fra 1946 til 1982, han har undervist i kordirigering ved Universitetet i Oslo og stiftet og dirigerte i sin tid Det Norske Solistkor og Schola Cantorum.

Nystedt har mottatt en rekke priser og utnevnelser i årenes løp. I 1978 fikk han Spellemannsprisen for albumet "Contemporary Music From Norway". I 2005 ble han utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden.

Koret Ensemble 96 ga i 2005 ut cd-platen "Immortal Nystedt", samme år som komponisten ble hedret med en rekke jubileumskonserter i anledning hans 90-årsdag. Det er denne platen som nå er nominert i to kategorier under årets Grammy-utdeling .

Grammy er platebransjens "Oscar" og det er første gang en norsk komponist er nominert. Øystein Fevang som dirigerer Ensemble 96, skal representere komponist og kor under prisutdelingen som går av stabelen i USA den 11. februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag