*Nettavisen* Nyheter.

«Udyret fra Oslo vest»: – Jeg lever for wrestling

BRUTALT: Men bare på liksom. Tag-team-wrestling er et lag med to fribrytere som må samarbeide for å vinne. Foto: Foto: Knut Øydna

Bjørn Sem var Norges andre profesjonelle wrestler. Etter snart 13 år i manesjen er han langt fra lei.

Klikk på bildet for å forstørre.

MÅ KUNNE FALLE: Dette er ikke for pingler og det er viktig med riktig fallteknikk for å ikke bli alvorlig skadet. Foto: Foto: Knut Øydna

Klikk på bildet for å forstørre.

UNDERHOLDNING: Utøverne må ha evnen til å engasjere publikum. Foto: Foto: Knut Øydna

Klikk på bildet for å forstørre.

KARISMA: Wrestlere må ha et stort ferdighetsrepertoar, riktig fallteknikk, karisma og formidlingsevne. Foto: Foto: Knut Øydna

SENTRUM: «Bjørn er best!» roper et entusiastisk publikum når Bjørn Sem entrer ringen med rockemuskk på full guffe fra musikkanlegget.

Norgesmesteren i tag-teamwrestling skal kåres i en «triple threat» kamp, hvor tre lag med to fribrytere på hvert lag skal kjempe om tittelen. Stedet er BUL-salen i Oslo sentrum og rundt 150 skuelystne har møtt opp for å få med seg Norges beste wrestlere i aksjon.

– Det er et enormt kick å stå i ringen og høre publikum rope. Jeg elsker det, og det oppveier all smerten i kroppen, sier Sem.

Tapte kampen

Selv om Bjørn Sem og tag-team partner Ruslan har fansen i ryggen, så holder det ikke helt inn. Motstanderne, The Rainmakers, samarbeider godt og vinner tittelen.

– Det var slitsomt og kaotisk. Jeg var veldig bekymret for min tag-team partner Ruslan som måtte tåle mye juling i løpet av kampens hete. Det er to vanvittig gode wrestlere som vinner her i dag, all ære til dem, sier Sem.

LES OGSÅ: Malik (7) er knøttliten, men råsterk

Populært

Det er en tydelig sliten og utmattet Bjørn Sem som tar en prat med dittOslo etter kampen. Den nesten to meter lange mannen, også kalt «udyret fra Oslo vest», har hatt en lang og innholdsrik karriere.

Vi som holder på med dette er veldig dedikerte og vier mye tid til wrestling. Det involverer såpass mye fokus og smerte at du må være ekstremt interessert for å drive på med dette. Det er allikevel verdt det, sier Sem.

LES OGSÅ: Nå står kong Olavs fekteklubb på egne ben

Ekstremsport

Utøverne må tåle mye fysisk smerte og det er flere eksempler på wrestlere som har fått alvorlige skader i ringen.

– Du kan ikke tenke negativt, men du må være forberedt på alt. Jeg har nesten brukket nakken to ganger, hatt kneskader og flere hjernerystelser enn jeg kan telle. Du må ha riktig fallteknikk til enhver tid og vite hvordan du skal behandle kroppen når du tar i mot juling. Dette er utrolig viktig å mestre, det er flere eksempler på wrestlere som har blitt paralysert etter å ha gjort en feil, sier Sem.

Internasjonal karriere

Erik Isaksen og Bjørn Sem er de eneste fra Norge som har wrestlet internasjonalt. Bjørn Sem har forsøkt seg på karrierer i Japan og Colombia, to land med stor interesse for sporten.

– Wrestling-serien i Japan er en av de største i verden og det var et av de stolteste øyeblikk i livet mitt å debutere der. I Colombia var det et enormt trykk og publkum hatet meg. Jeg gjorde alt jeg kunne for å hisse opp publikum og deres lokale helter. Uansett om publikum elsker eller hater deg, det viktigste er at du får respons på den jobben du gjør i ringen og engasjerer publikum, da vet du at du gjør noe riktig, sier Sem.

Erik Isaksen og Bjørn Sem er selve symbolene på norsk wrestling. De var de to første som starten med sporten professjonelt i Norge og var de første som prøvde seg internasjonalt.

De var også innvolvert i oppstarten av Norwegian Wrestling Federation (NWF) og er med å utvikle underholdningssporten videre i Norge. Det er også viden kjent i det Norske wrestlingmiljøet at veteranene er bitre rivaler i ringen.

– Erik Isaksen irriterer meg mest av alle og det er han det er verst å tape mot. Vi har vært rivaler i 13 år og har hatt mange tøffe og intense kamper opp gjennom årene. Han skal allikvel få ros for å være en dyktig wrestler og for å være en god representant for norsk wrestling, sier Bjørn Sem.

World Wrestling Entertainment

World Wrestling Entertainment (WWE) fra USA er den største wrestling-serien i verden og har millioner av følgere på verdensbasis. Bjørn Sem har troen på at noen lovende talenter fra Norge kan ende opp i WWE i fremtiden.

– Det er et såpass høyt nivå i Norge nå at det er mulig. Det er bare å ta sjansen og prøve seg, men det er også en del tilfeldigheter som spiller inn. Jeg har troen på at det kan skje, sier Sem.

Neste wrestlingshow avholdes i Kanonhallen på Løren 6. februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag