Uenige om det meste

Lokalpolitiker Trond Jensrud (Ap) og stortingsrepresentant for Oslo Per Kristian Foss (H) møttes til høflig duell lørdag. FOTO: JULIE MESSEL

Lokalpolitiker Trond Jensrud (Ap) og stortingsrepresentant for Oslo Per Kristian Foss (H) møttes til høflig duell lørdag. FOTO: JULIE MESSEL

Høyre og Arbeiderpartiet møttes til valgkampåpning på St. Hanshaugen, lørdag. Det eneste de var enige om var at de var uenige om det meste.

ST. HANSHAUGEN: Høyres stortingsrepresentant for Oslo Høyre Per Kristian Foss ( tidligere St. Hanshaugen-beboer, nå med adresse i Bygdøy Allé) tok høflig mot en rose fra lokalpolitiker for Arbeiderpartiet, Trond Jensrud. Men han gå den høflig tilbake etter endt fotoseanse.

Ellers takk, smilte Foss.

Vått

Oppmøtet var ikke enromt på Knud Knudsens plass lørdag.

Plaskende regnvær gjorde at de som gikk utendørs hastet forbi.

Jeg er glad for å være i gang med valgkampen, og ser frem til ukene frem mot valget, sa en dyvvåt Høyre-politiker.

Sakene stortingspolitikeren prøvde selge inn til folk som hastet forbi var og er skattelette, samferdselog utdanning.

Osloiskolen er best i landet på grunn av offentliggjøring av karakterr og åpenlys konkurranse, sa han til Lokalavisen Frogner.

Hva finanskrise og arbeidsledighet angikk er skattelette svaret, både for privatpersoner og bedrifter, mente Høyre-politikeren.

Oslo har nådd full målet om full barnehagedekning, men mange av de midliertidige barnehagene mangler pedagogisk personale, og kan av den grunn ikke åpne. Hva mener du om det?

Vi har barnehageplasser til alle. Jeg mener det viktigste er at de åpner og får dispensasjon selv om de ikke har det pedagogiske personale de trenger akkurat nå, sier Foss.

Barnehage

Arbeiderpartiets Trond Jensrud var derimot ikke like sikker på at Oslo har full barnehagedekning.

Dersom jeg som beboer på St. Hanshaugen hadde fått barnehageplass på Stovner hadde det ikke vært mye verdt for meg, det må jeg innrømme. Det ville komplisert hverdagen kraftig, og det hadde ikke vært et tilbud jeg hadde vært tilfreds med, sier han.

Han mener løsningnen for Oslos barn er små barnehager i nærheten av der folk bor.

Selv om Høyre mener Store barnehager forsvarer seg økonomisk, mener jeg jeg små barnehager med riktig pedagogisk personale er en bedre løsning, sier han og slår et slag for de lokale løsningene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag