RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uenige om parkregler

Barn på halvannet år er for små for park, mener Vestre Aker SV. BU-leder Elin Horn Galtung (H) er uenig.

Vestre Aker: - Noen ting vet foreldrene best selv, sier Galtung.
Vedtaket om heving av aldersgrensen i kommunale barneparker ble vedtatt med tolv stemmer mot tre i Vestre Aker Bydelsutvalg. Arbeiderpartiet, SV og Venstre gikk enstemmig inn for vedtaket, mens Høyre og Frp var delt i sitt syn på saken.
- Ikke til forkleinelse for de dyktige barneparkarbeiderne vi har i bydelen, men Sv's gruppe mener at park ikke er et fullgodt tilbud til barn. Barneparker behøver ikke å ha pedagogisk utdannet personale, og det mener vi at barnehagebarn i alle aldre har krav på, sier gruppeleder i Vestre Aker Vestre, Ellen Lerberg.

For lite tilsyn

Hun mener også at mange barneparker mangler de fasilitetene som er nødvendig for å ta seg av de aller yngste på en skikkelig måte.
- Særlig er dette viktig med tanke på lange, kalde vintre. Det er en kjensgjerning at de aller minste trenger mer assistanse og tilsyn av en annen art enn de som er litt større. Sosial trening er et viktig element for små mennesker som skal vokse opp, og vi håper at ved å kunne tilby full barnehagedekning til bydelens barn, og foreldre, så snart som råd er, vil det bli enda bedre vilkår for de minste beboerne i vår bydel, sier hun.

Foreldre vet best

Til tross for at et flertall av Vestre Aker Høyres representanter stemte som SV, er Elin Horn Galtung på ingen måte enig med partifellene. At 1,5 åringer er for små for parklivet mener hun er opp til foreldre og ansatte å vurdere.
- Noen barn er svært aktive og sosialt innstilte i denne alderen, mens andre er redde. Det er veldig individuelt. Selv har jeg hatt tre barn i barnepark som storkoste seg. Noen ting vet faktisk foreldrene best selv, sier Horn Galtung.
Hun har lovet å ta opp vedtaket på nytt i gruppen.
- Dette vedtaket er jeg helt i mot.

Kontantstøtte og park

Horn Galtung mener det ikke er nødvendig med et pedagogisk opplegg for de minste barna:
- Parken er et sosialt tilbud hvor småtrollene kan leke og kose seg med hverandre.
Hun er også av den oppfatningen at så lenge kontantstøtteordningen eksisterer, er barneparker er et naturlig og nødvendig tilbud.
- Sammen med kontantstøtten henger ikke dette vedtaket på greip, spør du meg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere