RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap-politiker Trond Jensrud har tidligere foreslått å ta ibruk gamle Gjetemyren gård som barnehage.
Ap-politiker Trond Jensrud har tidligere foreslått å ta ibruk gamle Gjetemyren gård som barnehage.

Uenigheter om Gjetemyren gård

Bydelsutvalget vedtok å se videre på mulighetene for å ha barnehage inne på Nordre gravlund. Håpløst, mener St. Hanshaugen Venstre.

ST. HANSHAUGEN: Det er ingen nyhet at bydelspolitikerne på St. Hanshaugen ser på alle muligheter for å bygge barnehage, både ved å bygge ut på nye steder og ved å ta i bruk fredete bygg.

Vi har erfaring med å ha barnehager i fredete bygg. Både Hammersborg og Heftyes barnehage er eksempler på dette, sa bydelsdirektør Tone Frønes på forrige bydelsutvalgsmøte.

Fortsetter prosjektering

Omsorgsbygg vil ikke anbefale å gå videre med prosjektering av barnehage i bygget på Nordre gravlund, mens St. Hanshaugen Ap sammen med et knapt flertall, gikk inn for å se videre på mulighetene for barnehage i den fredete gården.

Jeg er irritert over at bydelen ikke har tatt det seriøst å følge det vedtaket vi tidligere har gjort om å se på behandling av fredete bygninger, sa Håkon Sandøy på bydelsutvalgets møte. Han har lenge jobbet for at Gjetemyren gård bør bli barnehage. I BU-papirene kom det frem at man ikke har «våtromskjerne med infrastruktur» i bygget, noe Sandøy synes var et svakt argument for å avslutte prosjektering av barnehage.

De færreste fredete bygg har kloakk og avløpssystemer, men det må vi kunne ordne, sa Sandøy.

Ressurssløsing

Venstres Mona Helene Grønlie ragerer sterkt på at man igjen skal se på muligheter for barnehage i bygningen.

Alle involverte etater er imot dette. Det er håpløs ressurssløsing, mener leder i St. Hanshaugen Venstre. Hvis det blir en barnehage på Gjetemyren gård vil deler av utearelet i barnehagen være noe av områdene på gravlunden.

Dette er respektløst for de som besøker gravene, sa Høyres Rune Aale-Hansen. BU vedtok å utrede videre muligheten for å ha barnehage i det verneverdige bygget inne på Nordre Gravlund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere