RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tommy Olsen fra Kjelsås er en av deleierne i Kokkamok i Nydalen. Uforståelig av Næringsetaten, sier han. Arkivfoto
Tommy Olsen fra Kjelsås er en av deleierne i Kokkamok i Nydalen. Uforståelig av Næringsetaten, sier han. Arkivfoto

Uforståelig skjenkeavslag

Kokkamok har ifølge eierne aldri mottatt én eneste klage på kafé-/restaurantstøy, men Næringsetaten vil likevel innskrenke skjenkebevillingen.

NYDALEN: I forbindelse med ny eiersammensetning, har café/restaurant Kokkamok i Nydalen (eiet av Nydalen Restaurantdrift AS) søkt om ny skjenkebevilling, med skjenkestopp inne klokken 02.30, og ute klokken 23.30 samme som nå.

Avslag

Overraskelsen var stor da «avslaget» kom fra Næringsetaten.

Vi har aldri mottatt støyklager, Politiet har ingen merknader til søknaden, og i tillegg går Nordre Akers bydelsutvalg (BU) inn for å innvilge søknaden. Da er det helt ufattelig at etaten reagerer som den gjør, sier deleier Tommy Olsen.

Nå i «boligområde»

I etatens innstilling til byråden hvor søknaden endelig skal behandles skrives det blant annet at søknaden bør avslås fordi det nå er flere boliger i nærheten enn det var da forrige bevilling ble innvilget i 2006, og at kafeen/restauranten nå ligger innenfor definisjonen «boligområde». I tillegg mener etaten at BUs vedtak om å fornye bevillingen «...ikke er i overensstemmelse med dagens forskrift og praksis...».

Videre konkluderer etaten at det heller ikke foreligger «særlige grunner» for å la Kokkamok få godkjent åpnings- og skjenkebevillingssøknaden.

I næringsområde

Men Kokkamok ligger på vestsiden av Akerselva, med kun næringsbygg som nærmeste naboer. Selv om det nå er bygget boliger på andre siden av elven, er elven i seg selv et viktig skille mellom næring og bolig også arkitektonisk. Og ikke minst er elven en vesentlig støykilde i seg selv, mener Olsen.

Kokkamok ligger i tillegg lavere i terrenget enn boligene på andre siden av elven, og er skjermet i forhold til de nærmeste boligblokkene.

Ikke disco

Olsen synes også det er spesielt at Næringsetaten ikke velger å lytte til bydelsutvalget.

De sitter jo på lokalkunnskapen. I tillegg har bydelsadministrasjon kontorer rett ved, og bruker selv stedet i forskjellige anledninger også til arrangementer utover vanlig åpningstid, forteller Kokkamok-eieren.

Kokkamok er jo på ingen måte noe diskotek eller nattklubb med dans og høy musikk. I tillegg ligger inngangsparti og parkeringsplasser på andre siden av bygget ut mot Nydalsveien, sier Olsen.

Etaten opplyser videre til Kokkamok at den vil behandle forslag til ny skjenkebevilling i egen sak og Kokkamok vet i dag ikke hva det kan bety av åpnings- og skjenketider. Men eierne har nå engasjert advokat i saken, og håper på at næringsetaten vil snu.

Studentenes Hus

Skal man overleve i denne bransjen, må man i det minste være sikret forutsigbarhet på at man får beholde skjenke/åpningsbevillingen i mer enn to år. I motsatt fall undergraves grunnlaget for driften og de betydelige investeringene som vi har gjort i Kokkamok, sier en engasjert Olsen.

Kokkamok ligger for øvrig vegg i vegg med BI-studenthuset, som derimot naboer har klaget på på grunn av støy. Da bevillingen til BI-studenthuset ble behandlet i BU i fjor høst, ønsket BU at bevillingen blir begrenset fra dagens skjenkestopp klokken 02.30, til 00.30. Så vidt avisen kjenner til, skal den saken opp til endelig behandling i løpet av våren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere