Uforsvarlig drapsetterforskning

Volds- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt har et uvanlig høyt arbeidspress for tiden. Her er Hanne Kristin Rohde under en pressekonferanse i forbindelse med drapet på Hoff.

Volds- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt har et uvanlig høyt arbeidspress for tiden. Her er Hanne Kristin Rohde under en pressekonferanse i forbindelse med drapet på Hoff.

Lederen for drapsetterforskerne i Oslo, politiinspektør Hanne Kristin Rohde, sier framdriften i etterforskningen av flere alvorlige drapssaker ikke er forsvarlig. Deriblant drapet på Vegard Bjerck på Hoff.

HOFF: Til tross for at Volds- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt fikk tilført 16 nye hjemler i fjor, sliter seksjonen med et uvanlig høyt arbeidspress for tiden. I alt fire drapssaker er under etterforskning i tillegg til mange andre oppgaver.

LES OGSÅ: Drapsmannen kan ha sittet på

Tar mye ressurser

I en slik situasjon makter vi ikke å ha en forsvarlig fremdrift i sakene være, sier Rohde til Aftenposten.no.

Det brutale knivdrapet på Vegard Bjerck på Hoff den 18. desember i fjor tar mye ressurser fra politiet.

LES OGSÅ: Virket som en henrettelse

Landets mest erfarne

Allerede i midten av januar kommenterte Rohde vanskelighetene i avdelingen. Mens etterforskerne, som er blant landets mest erfarne, tidligere stilte opp og jobbet overtid frivillig, er denne kulturen nå blitt borte. Rohde sa da at hun i større grad enn før må beordre tjenestemenn til overtidsarbeid.

LES OGSÅ: Trolig sentralt vitne

Vi har en avdeling som ikke er dimensjonert for en normaltilstand engang. Når vi nå har fått flere drap tett på hverandre - hvorav to av dem er med ukjent gjerningsmann - får vi en uforsvarlig fremdrift fordi vi er for få folk, sier tillitsvalgt Knut Egil Hessevik til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.