*Nettavisen* Nyheter.

Uforutsigbarhetens scene

Lyns Corner.

Etter en fotballhelg som har vært svært begivenhetsrik er det tid for å se seg litt i akterspeilet. Selv opplevde jeg en kontrastfylt helg der lørdag var en feiende flott dag med Røa som norgesmestere, mens søndag var bøndenes store dag i Oslo. All kudos til sunnmøringene som på alle mulige måter ble festens store vinner, men gud hjelpe meg så glad jeg var for å slippe å være i sentrum.

På radioen på veien til jobben hørte jeg at 8. november nå skal være offisiell flaggdag i Ålesund, og TV2s Sindre Olsen skrev i sms til meg at det som tidligere var: før og etter bybrannen, nå er: før og etter 8. november. Engasjementet skal de har all mulig skryt for, og vi kan være så store på det og si at vi misunner dem det også.

Selv har vi opplevd en sesong som slett ikke har vært noe å juble for. Selv mener jeg at absolutt alt som kunne gått galt har gjort det, og vi er en sliten gjeng som snart trenger noen oppturer, oppturer vi selvsagt må skape selv.

Denne klubben har gått gjennom enorme utskiftninger i løpet av et par år. Fra 80 millioner i totalbudsjett til anslagsvis mellom 18–20 millioner neste år. Fra 10 ansatte på heltid i administrasjonen til nå bare 2. Erik Langerud har sagt opp sin stilling, og det har nylig også Keith Woods gjort.

Det betyr at klubben mister to dyktige medarbeidere, men det betyr ikke at det ikke er håp for Lyn. Vi har mange gode støttespillere igjen rundt klubben, og for et Lyn-hjerte er det godt at både Erik og Keith har signalisert at de ønsker å hjelpe til litt på frivillig basis.

Hvem som blir daglig leder er i skrivende stund ikke avklart, men mye heller mot at vi slår sammen stillingene daglig leder og sportsdirektør til én, og gjør andre relativt radikale endringer på organiseringen av administrasjonen, hvilket er fornuftig og ikke minst nødvendig.

Uansett hva som skjer så kommer denne klubben til å bli drevet av dyktige mennesker som gleder seg til å jobbe i en spennende liga neste år. Selv var jeg gjest hos Røa på utdelingen av gullballen i Operaen på fredag da nyhetene om FFKs nedrykk nådde meg, og jeg jublet inni meg. Høyt! Nå får vi en Adeccoliga med Glimt, FFK og Lyn, og med all mulig respekt for noen av de andre mindre klubbene, så er det matchene mot disse vi gleder oss mest til.

Sånn rent bortsett fra Lyn så har det vært en ganske rar fotballsesong med noen overraskelser. Røa vant det "the double" på kvinnesiden, og i Stabæk klør de seg fortsatt i huet og lurer på hvordan det var mulig. Frigg var et hederlig unntak i en trist Oslo-sesong og rykket opp fra 3. divisjon. Grattis til dere. HamKam rykket ned i 2. divisjon, og etter å ha spilt Tippeligafotball i 2008 heter motstanderne i 2010 Senja FK og Brummundal. Det skal bli livlig på Hamar!

Nei, det er godt at sesongen endelig er over og at vi kan sette en sluttstrek over dette. Nå skal vi se fremover og gjenoppbygge klubben med nye folk, men forhåpentligvis med like gode supportere som avsluttet sesongen mot FFK.

Med ønske om en god helg.

Joachim Westher Andersen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.