RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Uholdbare forhold for på Engebråten

Grefsen Arbeiderpartilag, Grefsen AUF og Kjelsås Arbeiderpartilag krever at Engebråten ungdomsskole bygges ut umiddelbart.

Engebråten ungdomsskole på Grefsen i Oslo er en av Norges største ungdomsskoler. Skolen ble bygd for 15 klasser i 1997, men allerede etter fire år var elevtallet for stort. Skolen har i tre omganger fått nye klasserom/brakker - og har i dag 22 klasser.

Det faktum at skolen har et betydelig antall flere elever og lærere enn skolen er dimensjonert for, skaper betydelige problemer for både elever og lærere. Skolen mangler blant annet tilstrekkelig antall klasserom, arbeidsplasser for lærere, møterom og toaletter. Til tross for at Engebråten skole er relativt ny (1997), må mange av elevene/lærerne oppholde seg i midlertidige brakker hver eneste dag, med dårlig inneklima og medfølgende helseproblemer for elever og ansatte.

Noe må gjøres - og det må gjøres straks:

Forbedring av norske skolebygg er en fellesskapsoppgave, og vi i AP-laga og AUF på Grefsen og Kjelsås krever at følgende tiltak iverksettes umiddelbart:n Undervisningsbygg må pålegges å starte prosessen med bygging av skoleutvidelsen av Engebråten ungdomsskole slik den var ferdigprosjektert våren 2005. Det må umiddelbart bygges plass til ytterligere fem klasser. Ettersom Oslo er inne i en periode med sterk befolkningsvekst, må det samtidig planlegges og investeres for fremtiden.

n En overgangsløsning som tilfredsstiller norske krav til arbeidsmiljø og inneklima for elever og lærere må være på plass snarest mulig.

n Vi krever at fagetatene i Oslo Kommune slutter med å forholde seg til mangelfulle prognoser og statistikk for elevstallutviklingen i distriktet. Lytt til de lokale foreldreutvalgene og lokalpolitikerne som har større oversikt over utviklingen.Vi synes det er flaut at byrådet i Oslo ikke har ryddet opp i dette for lenge siden. Det er tydelig at Høyre og Fremskrittspartiet ikke er skolepartier for oss.Tove S. Christiansen

leder, Grefsen Arbeiderpartilag

på vegne av Grefsen Ap, Kjelsås Ap og Grefsen AUF

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere