*Nettavisen* Nyheter.

UiO feirer seg selv med 16500 tulipaner

Rundt 16500 knallrøde tulipaner blomstrer nå på Blindern. Foto: Marte Kristiansen

I forbindelse med Universitetet i Oslos 200-årsjubileum blomstrer nå tusenvis av røde tulipaner på Tørteberg – formet som jubileumslogoen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bibliotekar på Uio, Susanne Kriss, tar bilder av tulipanene fra høyden. Foto: Marte Kristiansen

MARIENLYST: Parkanlegget ved Teknisk avdeling inviterer til en tur opp i høyden for å vise frem den knallrøde logoen fra lufta. Bibliotekar Susanne Kiss blir med opp i den innleide liften for å få et overblikk.

SE BILDER: UiOs jubileumstulipaner

– Den er veldig fin, og man får et helt annet syn på den herfra, sier hun i det liften stopper på maks høyde.

– Men jeg hadde håpet jeg skulle komme enda høyre, sier hun og strekker kameraet sitt opp i luften for å ta bilde av tulipanene fra så høyt hun klarer.

Kiss skryter av innsatsen til parkavdelingen, og synes tulipanlogoen er en god idé. Parksjef Jorun Hovind ved UiO er også fornøyd med resultatet.

– Det er gøy å se hvor fint dette er blitt, sier hun.

Hun forteller om stor innsats fra flere hold.

– På tulipandagen i september i fjor var ansatte, studenter, barnehagebarn og naboer med på å sette 16500 tulipanløk i jorda, sier Hovind.

Men før dette har de ansatte ved parkanlegget planlagt nøye. Det ble satt ut et prøvefelt for å finne den rette rødfargen på tulipanene slik at de skulle passe til jubileumsfargen.

– Valget endte til slutt på 80 prosent av tulipansorten «Red Princess» og 20 prosent av «Coleur Cardinal» for å få litt spill i fargen, forklarer Hovind.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.