*Nettavisen* Nyheter.

UKE-revyen toppes av vestkanttalent

Revygruppen er klare til å lokke frem smilene når de inntar scenen. FOTO: Audun Bakke Andersen

Vil skape tidenes beste!

Klikk på bildet for å forstørre.

Revygruppen er klare til å lokke frem smilene når de inntar scenen. FOTO: Audun Bakke Andersen

OSLO VEST/BERGEN: UKEN i Bergen er Vestlandets nest største kulturfestival, etter Festspillene i Bergen, og arrangeres hvert partallsår. Nærmere 900 studenter ved Norges Handelshøyskole (NHH) deltar.

NHHs egne revyartister underholder fra aulascenen, mens det avholdes diverse konserter og andre kulturarrangementer.

– NHH har Norges mest aktive studentforening, og det er mange forskjellige stillinger innad i studentforeningen. En del av disse er på valg, og jeg ble i fjor høst valgt av mine medstudenter, sammen med en gruppe på syv andre, til å sitte i det nye UKEstyret. Her fikk jeg rollen som revysjef. Med meg i dette styret har jeg også Ullern-mannen Jonatan Asplin som er PRsjef, sier Eirik Sønstebø (22).

– Tidkrevende

Nicholas John Roberts (22), Cecilie E. Kristiansen (20) og Jonas Ibsen Brynildsrud (23) gjorde det sterkt på auditions og fikk alle tre plass på årets revygruppe.

– Jeg var faktisk veldig usikker på om jeg skulle stille på audition. Økonomi er et tidkrevende studium og jeg var derfor usikker på om jeg fikk tid til å være aktør i tillegg. Det endte med at jeg måtte takke nei til et utvekslingsopphold i Canada for å få tidskabalen til å gå opp. Men det angrer jeg ikke på, sier Cecilie.

Todelt audition

For å bli aktør/skuespiller i revyen måtte alle gjennom en todelt auditionprosess. Det var først en individuell audition hvor deltakerne måtte fremføre en selvvalgt tekst og sang, deretter ble de beste kalt tilbake dagen etter for en gruppeaudition.

– Jeg liker følelsen av å skape og spille i en revy som har i hovedoppgave å lage god stemning under UKEN. Det mener jeg vi har alle forutsetninger for å klare, sier Nicholas.

For øvingene, de har allerede startet.

– Vi har hatt noen sangøvelser, et par temadrodlinger og litt mer kreative revyøvelser. Neste helg skal vi på idéseminar, som forhåpentligvis vil være både sært, morsomt og konstruktivt, sier Jonas.

– Glimt i øyet

På spørsmål om hva som blir hovedtrekkene i neste års revy, blir studentene brått hemmlighetsfulle.

– Revyen blir full av spilleglede, artige karakterer og ikke minst - glimt i øyet, sier Cecilie.

– Vi har fokus på å være morsomme, noe som selvsagt ikke er banebrytende innen revytradisjon, men vi har stor tro på at vi skal lykkes med det. Og i tillegg to svært motiverte instruktører, det må du få med, avslutter revysjefen.UKEN arrangeres på NHH i Bergen 4. - 21. mars 2010.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.